Lammkotletter på grillen.

Nu var påsken över för denna gång. Åh en sån påsk vi haft… helt otrolig!! Det blev sommar på en gång, men tyvärr verkar den också vara över för denna gång så nu blir det att återgå till mera normalt vårväder. Men visst är det helt underbart när man kan sitta ute och njuta av sol och värme och att grilla!!! Igår blev det grillade marinerade lammkotletter med risotto och rödvinssås. Vi hade fått tag på riktigt tjocka fina lammkotletter och jag la dem i en marinad med honung, soya, vitlök, rödvin och kryddade med lite mynta. Till det blev det en risotto med smörstekta kantareller (tyvärr får man nöja sig med konserverade här) och en rejäl klick getost i. En liten rödvinssås på 2dl rödvin, 1 dl vatten, 1 msk fikonbalsamico,  1 msk kalvfond, 2 msk socker, 1 vitlöksklyfta och en kvist timjan som får koka utan lock tills den reducerats till hälften. Som en liten förätt gjorde vi en av våra grillfavoriter, fyllda tortillas som får ligga på grillen en liten stund. Perfekt liten förätt/snack som man kan variera i det oändliga. Denna gång blev det en med pesto och lite extra parmesan och en med getost och strimlade torkade aprikoser. Grilla dem lite lätt på båda sidor medan grillen värmer upp sig för huvudrätten. Smarriga även med bara lite ost i att dippa i salsa eller guacomole.

Hanna bjöd på en milkshake till dessert, glass, frysta jordgubbar, lite mango och mjölk som hon körde i vår Magic bullet.  Den är jag för övrigt mycket förtjust i, en sådan där sak som man helt plötsligt inte kan klara sig utan. Så smidig att göra smoothies, milkshakes, kalla såser och röror mm i.

Imorgon är det tillbaka till vardagen igen. Något jag inte gillar med detta land är lunchboxar… barnen får ingen lunch i skolan utan har med sig lunch (och snacks) box varje dag. Inte helt lätt att hitta på vad man ska stoppa i den till barn som har bestämda åsikter om vad som är gott….  Det brukar oftast bli mackor, osttortillas, pastarester mm men det är så svårt att komma på något nytt som barnen gillar och som är ok att äta kallt eller halv ljummet. Förslag mottages tacksamt..!

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Lammkotletter på grillen.

  1. Pingback: Påsktips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *