Oreo Cake Pops

20 Comments

Oreo Cake pops

Ok, jag erkänner… jag har också fallit för trenden ;). Nu har jag sett alla dessa cake pops på snart varenda blogg och klart jag blir nyfiken och sugen på att testa.. De blev inte så snygga för de slarv glaserades i all hast, men hjälp vad goda! Barnen älskade dem och jag måste erkänna att jag också blev hel frälst. Som en riktigt smarrig choklad cheesecake i smaken ungefär. Så det var inte sista gången jag gjorde dessa men nästa gång ska de få bli lite snyggare (om jag hinner innan de blir uppätna). Den där utlovade klassikern till middag får vänta till en annan dag.

Oreo Cake pops

100 g cream cheese (typ Philadelphia)
1 paket Oreos
valfri choklad att doppa dem i
Kör kakorna till smulor i en matberedare, tillsätt cream cheese lite i taget till en deg. Rulla till bollar och stick ner en pinne i varje. Låt stelna i kylskåpet. Smält chokladen i mikron eller vattenbad och doppa bollarna, garnera ev. med strössel eller annat. Sätt pinnarna i något så de inte står mot varandra tex en bit oasis eller frigolit eller en skål med socker. Låt stelna i kylskåp. Njut!!

Print Friendly

20 Comments (+add yours?)

  1. Linda - Cupcakefluffan
    Sep 23, 2010 @ 04:47:10

    Visst är det gott, nu är det visst Cake Popstrend :-) innan gjorde alla macarons, men det är det väldigt tyst om nu

  2. Ulla
    Sep 23, 2010 @ 04:52:15

    Hej Gun!
    Så spännande de ser ut, denna trend har gått mig helt förbi under våra tre år till havs.
    Väl hemma igen har jag tid att prova nya saker men vad är Oreos?
    Finns några liknande kakor hemma i Sverige?
    Kram
    Ulla

  3. Erika - Bakglädje
    Sep 23, 2010 @ 11:07:47

    Jag har ännu inte testat med hårda kakor i, bara mjuka. Det blir väldigt läckra kakor.

  4. Cecilia
    Sep 23, 2010 @ 13:24:44

    Åh, titta så mycket gott jag missat här hos dig medan jag varit borta! Får nog ta och ge mig på pops.. :)

    Svarade hos mig, men upprepar här ifall du tappat hoppet om svar angående de brun-vita cupcakesformarna jag använde: de är från Cupcake Confessional. Mina är från USA men jag vet att några av deras produkter kan köpas i Kanada (Cup-A-Caken t ex), så du ska säkert kunna hitta dem!

  5. admin
    Sep 23, 2010 @ 15:05:23

    Linda: det var rent farligt gott :) men jag ar svag for macaroons ocksa.
    Ulla: Valkommen hem far man val saga:) Skickar dig ett meddelande via fb nagon dag. Oreo kakor finns att kopa i Sverige ocksa nu det ar morks choklad kakor med smorkramsfyllning. (blatt paket) Hoppas du hittar dem annars kan man gora dessa cake pops med tex ballerina kex eller rester av nagon vanlig mjuk kaka.
    Erika: de blir supergoda med Oreos, testa!
    Cecilia: Tack snalla du och tack for tipset, ska se om jag kan hitta dem.

  6. Emmy
    Sep 23, 2010 @ 19:42:08

    Jag har inte testat dessa populära bollar ännu, men alla verkar helt begeistrade. Jag tycker dina blev fina.

  7. Ia
    Sep 24, 2010 @ 12:29:22

    Jag har inte heller testat dessa bakverk – men de låter attans goda! : )

  8. Mårtenssons kök
    Sep 24, 2010 @ 20:21:47

    Vi är oxå sugna på att testa dessa pops, får se när det blir. Dina är ju hur fina som helst, tycker du ska vara nöjd med dom!

    Tack för din fina kommentar hos oss, tyvärr blir det nog inte bättre på ett långt tag men vi gör vad vi kan för att hålla oss över ytan.

    Ha en bra helg!

  9. Hanna - Bakfnatt
    Okt 01, 2010 @ 13:32:44

    Ja, visst är de goda!! Är helt såld och nu blev jag ju hur sugen som helst!!

  10. Anna
    Okt 02, 2010 @ 22:12:17

    Din blogg är fantastisk! Jag tittar in då och då och blir alltid lika baksugen! Vackra bilder och förföriska recept!

    Må gott!

  11. Micaela
    Nov 24, 2010 @ 07:50:41

    Vilken heeelt fantastisk blogg! Hittade hit via googel och har suttit en timme nu och kollat igenom dina goa recept och fina bilder!Ikväll blir det att handla massa baksaker så jag kan baka massa i helgen=)

  12. admin
    Nov 24, 2010 @ 19:27:47

    Micaela: tack snalla vad gullig du ar. Det ar kommentarer som din som gor det sa himla roligt att halla pa att blogga. Hoppas det blir nagot gott bakat, du far garna beratta vad det blev. Tack & kram

  13. Bakspecialisten Jessica
    Feb 16, 2011 @ 07:26:57

    Omnomnom!.. :)

  14. Josefin
    Feb 23, 2013 @ 10:34:57

    Nu när det finns Philadelphia Marabou blir dom dessutom ännu godare. Men jag kan rekommendera att man doppar toppen på pinnen i choklad innan man stoppar in den i bollen då sitter den bättre när den stelnat.

  15. bbe
    Dec 14, 2014 @ 22:43:52

    Måste man ha men matbredare?

Leave a Reply

RSSRSS