Tacorester? då har du snabbaste lunchsoppan på 5 röda.

Hoppas ni haft en fin helg. För oss har det varit en helg med många timmar i bilen men också med lite kvalitetstid med släkten. Så är det när man inte bor nästgårds direkt. Å andra sidan känns det ju nästan som vi gör det nu om man jämför med när vi bodde i Kanada. Nu är det ny vecka och ny månad och förhoppningsvis en massa nya spännande utmaningar. Idag ska jag iväg på en trevlig lunch och sedan på ett spännande matseminarium; Matkul på Limhamn, med bland annat föredrag av Bo Hagström från Solens mat så det ska bli väldigt intressant.
Men ett litet enkelt recept ska jag dela med mig av också. Brukar du få lite rester över efter taco middagen? Det fick jag förra veckan men som tur var sparade jag köttfärsen och grönsakerna och lagade till en supersnabb, god och mättande soppa dagen efter.
Ha en fin dag och vecka, kram på er.
PS. Bjuder på en liten söt bild nedan också. Det var utsikten från frukostbordet hemma hos svärföräldrarna igår morse, ett hungrigt rådjur försöker snylta mat från fåglarna ;).

Tacofärssoppa

1 pers.
ca 2 dl tacofärs och blandade grönsaker tex. lök, tomat, majs
1 msk grönsaks eller kalvfond
1 msk tacosås
1/2 burk krossade tomater
1 1/2 dl vatten
1 klick cream fraishe
Rör ihop allt i en kastrull och låt småkoka några minuter, runda av med en klick cream fraihe och krydda ev. lite extra om det behövs. Servera med en smörgås eller om du har tortillas över så fyll det med ost och stek lätt tills osten smält och servera till.
Soppan tar max 5 min att fixa till så här snackar vi verklig snabbmat.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Tacorester? då har du snabbaste lunchsoppan på 5 röda.

  1. Tacorester? Är det verkligen möjligt?;) Här hemma äter vi så vi får knäppa upp byxorna när det vankas taco hihi men om det någon gång mot förmodan skulle bli en tacorest kvar så skulle nog det här bli handsvalet.

    Angående mig och förklädet. Klart du får använda den bilden:) Skulle bara tycka det vara kul! Hojta till om du vill att jag ska skicka den till dig 🙂

    Ha nu en fin måndagskväll, ja det lilla som är kvar av den:)

    KRAM

  2. Vilken härlig bild på rådjuret, tänk att ha så fin utsikt från fönstret…
    Skönt att ni kom iväg över helgen, hoppas att det gick bra.

    Bo Hagström kan man ju lyssna på hur länge som helst känns det han har en väldigt bra berättarröst, iaf när man ser och hör honom på tv.

    Ha en finfin vecka så ses vi snart!!!

    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *