Vår i luften…

Åh så härligt… idag fick vi ännu en underbar försmak av våren.  Solen sken, fåglarna kvittrade och jag och Hanna firade med att sitta ute i solskenet och äta korv med bröd. Att något så enkelt kan smaka så gott bara för att solen skiner och fåglarna kvittrar..

Jag hade en jättetrevlig helg i NY med mycket god mat och dryck och lite shopping också. Blev bland annat ljuvligt god Moules frites på en fransk bistro. Musslorna var kokade i saffran, vitlök, grädde och vermoth mmm.. Gillar ni musslor måste ni absolut testa den kombinationen.

Ett litet recept ska det givetvis bli också men eftersom det blev pizza till middag och någon bakning inte hanns med får det bli ett ”gammalt” recept på en god och kanske lite bortglömd klassiker.

Kokostoppar med apelsinsmak
50 g smör
2 ägg
1 dl socker
200 g kokosflingor
rivet skal från en halv apelsin och 1 msk pressad apelsin
Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman ägg och socker (vispa ej) tillsätt kokos, smör och apelsin.
Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Klicka ut på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen 10-15 minuter.
Vill man göra dem ännu godare kan man doppa toppen på de kalla kakorna i smält mörk choklad.

Kokostoppar med apelsinsmak

Ikväll har jag tittat på Saltön i datorn och längtat ”hem” till Saltön/Skaftö men det är inte många dagar kvar…på fredag bär det av till Sverige på marslov.

Follow my blog with bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *