Julbord med massor av godsaker.

Igår hade vi vårt årliga julbord med ett gäng av min mans gamla vänner från Alingsås. Vi var osäkra på om vi firade 19 eller 20 års jubileum i år så vi bestämde oss för 19 så vi kan fira lite extra nästa år. Nu gick minsann inte firandes av för hackor igår kväll heller! Vi har alltid knytis och delar upp alla rätter mellan oss och försöker variera så vi har olika år för år. Måste säga att årets julbord var absolut ett av de bästa, mums vad gott det var! Att det var årets första gjorde ju inte saken sämre. Förra året höll vi på att missa det helt då vi på väg hem från Kanada fastnade i Tyskland. Men vi lyckades efter många om och men att komma med ett plan och kom fram med andan i halsen lagom till glöggen serverades. Man kan ju inte missa denna tradition.
Vi stod i år för glögg med tilltugg, julskinka och dessert och julgodis. Till glöggen hade jag gjort goda små ostbollar som jag tyvärr missade att plåta. Blandade lika delar cream cheese och ädelost och rullade till små kulor som jag sedan rullade i krossade pepparkakor. Mycket gott till glöggen!
Till dessert gjorde jag en vansinnigt god saffran och chokladtryffeltårta efter ett recept jag hitta hos Remsans bistro (ja jag känner mig lite som en Remsan stalker, men inte mitt fel att hon har så mycket godsaker på sin blogg ;)). Receptet hittar ni här och nu tänker jag smyga ut i kylslåpet och norpa åt mig den sista lilla biten som finns kvar… Ha en fin kväll.
Ni missar väl inte att vara med i min tävling om ett fint förkläde, ni har några timmar till på er att vara med och tävla här, och har ni inte turen att vinna så är ni alltid välkomna in till butiken!! Fraktfritt månaden ut och beställer ni senast onsdag ska ni hinna få paketet innan jul.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Julbord med massor av godsaker.

  1. Du får så gärna vara en Remsan-stalker 🙂 Så fin din tårta blev!! Roligt att ni tyckte om den. Julbordet ser fantastiskt ut. Det är så trevligt med knytis och testa andras varianter av recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *