Hoppas ni haft en riktigt trevlig helg! Vi har varit på resande fot och hälsat på både hos släkt och vänner. Nu är vi hemma igen och njuter av lite söndagslugn, sitter och funderar på om det inte ska få bli en god mustig gryta till middag ikväll. Ja vi får väl se vad det blir men ni ska i alla fall få receptet på den goda cannellonin vi hade till middag i fredags. Så gott det var, synd att det inte blev några rester. Så här kommer receptet och jag ska sätta mig och plita ned en inköpslista och en liten matplan för veckan. Go söndagskväll på er!
Cannelloni med kyckling kantareller och pesto
1 pkt färska lasagne plattor
2 kycklingfiléer
ca 1 1/2 dl förvällda kantareller
smör eller olja salt och peppar
1 burk ricotta ost
3 msk pesto
ostsås
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
1/2 dl vitt vin
3 dl grädde
salt peppar
1 1/2 dl riven parmesanost (gärna #zetaparmesan)
lite maizena mjöl
parmesanost
pinjenötter
Stek svampen i smör och krydda med salt och peppar. Skär under tiden kycklingfiléerna i små tärningar stek dem i lite smör eller olja och krydda med salt och peppar. Ta av och låt svalna något. Blanda ihop ricotta med pesto och rör ned svamp och kyckling. Smaka av med salt och peppar och ev. lite mera pesto.
Gör ostsåsen, blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka ihop på svag värme under omrörning. Smaka av med salt och peppar och red ev. av med lite maizenaredning.
Lägg ett par msk av röran längs med ena långsidan av lasagneplattan och rulla ihop till ett rör. Lägg med skarven ned i en ugnsfast form. När alla rullar är fyllda häller du över ostsåsen. Ställ in i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Ta ut formen och toppa med lite extra parmesanost och lite pinjenötter ställ in i ytterligare 10 minuter. Servera med en god sallad.
Puh, så gott så, vi kan nästan känna smaken av de goda rören!
Veckoplaneringen klar här också, även om helgen lämnas tom, spännande att se vad som sak bjudas då!
HA en bra vecka så ses vi snart!
Kramar
Såg att Ben & Jerry USA släpper en glass med smak av bland annat cannelloni. Ja, jag vet, låter lite knasigt men ändå inte.
Dock blev jag mer sugen på att testa detta förföriska recept. Låter jättegott. Och så ser det så snyggt ut på tallriken!
Camilla; kul att du gillar det, var verkligen jättegott! Glassen har nog däremot cannoli smaksättning som är ett rörformat friterat bakverk med en söt ricottafyllning.
Cannelloniglass hade varit galet! Fast med tanke på att konstiga chipssmaker som dykt upp så vet man aldrig 😉
Din cannelloni låter däremot supergod!