Som jag skrev igår var jag väldigt sugen på mjuk pepparkaka men ibland är det ju så trist att bara göra samma gamla vanliga så denna gång gjorde jag en ny variant. Mjuka pepparkaksmuffins med cheesecake topping och vinbär, helt galet gott! Så nu har jag ännu en ny advents/julkake favorit. Ikväll har jag faktiskt! varit och tränat så nu har jag nog gjort mig förtjänst av en muffins eller? Så var kalorierna tillbaka igen, ;).
Pepparkaksmuffins med cheesecaketop
150g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 dl gräddfil eller yoghurt
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor
2 tsk kanel
Topping
100g philadelphia ost
1 äggulor
1 msk socker
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socer vitt och poröst. Blanda de torra ingredienserna. Rör ned yoghurten i smöret. Blanda ned det och mjölblandningen i äggen och rör till en slät smet. Klicka ut smeten i muffinsformar, blir ca 20st medelstora muffins. Rör ihop ingredienserna till cheesecaketoppingen. Du kan säkert med fördel dubbla denna smet om du vill, men jag hade bara 100g philadelphia kvar. Lägg en klick topping på varje muffins och gör en svirl med skaftet av en sked. Toppa ev. med några vinbär eller lingon. Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter.
Det både ser och låter så gott. Bra twist med vinbär. Galet gott som du skriver och denna bokmärkes. Fast jag tvivlar på att jag får den så fin 🙂
Jag har också tränat ikväll… behövdes efter den maffiga Gustav Adolfsbakelsen jag smällde i mig tidigare 😉
My kind of ginger bread!
Föredrar alla gånger mjuka än knapriga pepparkakor. Jättegod topping och så vinbär!
Hoppas allt är bra med dig!
Kram Lotta
Oj vilken god variant på pepparkaksmuffins!
Träna lite i höstmörkret piggar faktiskt upp en hel del.
Pingback: Vinnare i tävlingen och pepparkaksmuffins i repris.