Får man bjuda på gårdagens dessert? Den var väldigt god kan jag lova så om jag ska vara ärlig finns det ingen kvar att bjuda på. Men ni ska i alla fall få recepten så ni kan laga den själva om ni blir sugna. Jag tyckte det blev lite roligt att servera den på detta sätt som kaffe, kaka och avec. I själva verket är det mjölkchokladpanacotta med hallonsås och havreflarn. Mycket mumsigt att doppa skeden i lite choklad, lite hallon och sedan knapra lite kaka till. Enkel, lätt och extra bra i och med att man kan förbereda den helt.
Idag hade vi planerat ett besök på Tivoli och en Dansk middag men det är riktigt tråkigt regnrusk och man blir inte det minsta sugen på att strosa runt på Tivoli så det får bli en annan dag. Middagen idag blir på Texas Longhorn i Malmö istället enligt önskemåt från sonen i familjen som är svag för deras revben mm. Ha en go söndag, regn or shine, kram.
Mjölkchokladpanacotta
4-6 port
100g mjölkchoklad
3 dl grädde
2 gelantinblad
Lägg gelantinbladen i blöt. Värm upp grädden tills den precis kokar upp. Tillsätt finhackad choklad och rör tills den smält ned helt. Krama ur vätskan ur gelantinbladen och rör ned dem så de löser upp sig helt. Häll upp i små glas eller som här i espressokoppar. Då räcker receptet till 6 koppar, vill man servera lite större portioner är receptet lagom till 4. Ställ kallt i minst 3 timmar.
Hallonsås
ca 2 dl frysta hallon
1-2 msk florsocker
ca 2 msk vatten
Värm upp hallonen, tillsätt lite vatten så det blir lite såsigt och smaka av med florsocker tills den blir lagom söt. Ta av från värmen och passera genom en sil. Ställ kallt tills den ska serveras.
Tips; vill man göra desserten lite mera ”vuxen” i smaken kan man tillsätta en liten skvätt rom.
Havreflarn
100 g smör
3 dl havregryn
1 ägg
1 1/2 dl socker
1 msk mjöl
1 tsk bakpulver
Smält smöret och häll över havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt och rör ned grynblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Klicka ut glest på bakpapperklädd plåt. Grädda i 175 grader i ca 7 minuter.
Låt svalna på bakgaller. Smält lite mörk choklad och ringla över kakorna.
Vill ni ha recept på chokladfyllda dubbla havreflarn hittar ni det här (bild nedan). Tror dessutom att det kan komma en annan variant på fyllda havreflarn under veckan, om de inte försvinner ur burken innan jag hinner fylla dem ;).
Vill också passa på att tipsa om att Sweetheart förklädet åter finns i lager hos Kaksmulan Webshop, välkomna in och julshoppa.
Ser vansinnigt gott ut!
Om du får? Klart du får!
Nej, något Köpenhamnsbesök blir man verkligen inte sugen på i detta vädret, särskilt inte att strosa runt och försöka njuta av. Middag på Longhorn låter mycket trevligare, hoppas det smakar/de!
Verkligen ett kul sätt att servera efterrätten på, det tipset spar vi undan.
Kramar
Pannacotta gjord på mjölkchoklad låter så gott så. Har aldrig gjort pannacotta på det viset… fast klart, jag gör ju inte pannacotta så ofta i mitt kök.
När jag var liten älskade jag flarn och i synnerhet om de hade choklad på eller i sig…!
Söndagskramar!
Pannacotta! Det finns inget bättre, vilka möjligheter man har när man väljer denna efterrätt!
Bästa sättet att servera dessert på, tycker jag. Som flera olika komponenter med olika konsistens och smak. Toppen!
Brorsan kommer hem från Kobenhavn ikväll efter en helg där sedan i fredags. Vädret har inte bekymrat så mycket enligt löpande rapportering. Det finns så mycket att göra och se i staden undan vädret. T.ex. äta och dricka gott!
Ha en fin vecka!
Kram Lotta
Så påhittigt! För det ser ju verkligen ut som kaffe, kaka och avec. 🙂
Trist att det inte blev något Tivolibesök, men förstår er. Det var riktigt kallt i Helsingor med.
En dessert helt i min smak. Och så fint och roligt du serverade den. Jättefint!
P.S. Tack för din fina kommentar i mitt senaste inlägg. D.S:
Fråga: pannacottan ska väl in i kylen och stelna innan servering? Eller har jag fått det in bakfoten? Men om inte, hur länge behövs? 🙂
Matologi Sofia; Visst ska den det ;). Minst 3 timmar i kylskåpet och jag ska skriva in det direkt, ursäkta missen.
ser massa mys ut!