Vårsol och serranoinlindad kyckling med gorgonzolapasta.

Ja jisses igår stod solen verkligen som spön i backen, helt underbart! Ska erkänna att jag lurades av den två gånger. Först trodde jag att det var vårvärme ute också, det var det inte i snålblåsten. Sedan lurade den mig att tro att klockan var en timma mindre än den var så jag satte mig i soffan en stund i godan ro innan jag skulle sätta igång med middagen. Helt plötsligt upptäckte jag att klockan var 5 och inte 4 som jag trodde… Ok det blev lite sen middag ;). Jag hade nämligen tänkt baka foccacia som jag varit sugen på ett tag. Dessutom var middagen planerad i god tid för en gång skull. Serranoinlindade kycklingfiléer med gorgonzolarisotto, nu var det bara den lilla detaljen att arborioriset var slut så det fick bli pasta med gorgonzolasås istället. Helt ok det med! Recept på foccacia hittar ni här, himla gott med bara lite fin olivolja och balsamico vinäger till.
Idag kom våren av sig för en stund men vi har varit inne i stan och tittat hur det går med KORVdeli lokalen och det går helt klart frammåt och kommer att bli kanonbra. Ikväll satsar vi på lite grekiskt tema till middagen och om det blir mello eller ej ikväll det får vi väl se, det råder lite delade meningar om den saken i familjen nämligen. Imorgon hoppas vi att vårsolen hittar tillbaka, ha en fin fortsättning på helgen.

Serranoinlindad kyckling med gorgonzolapasta

4 kycklingfiléer
4 skivor serranoskinka
kryddor, jag använde österlens kryddblandning (tack Mårtenssons), vitlökspeppar och salt.
Krydda kycklingfiléerna och linda in dem i en skiva serranoskinka. Stek dem lite snabbt på ganska hög värme i lite smör eller olja så de får lite fin färg. Lägg över i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 200g i ca 20 min eller tills filéen har en temperatur på 70g där den är som tjockast (den kommer att gå upp ett par grader till efter att du tagit ut den).

150 g gorgonzola
2 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 skvätt vin
2 msk cream fraishe
2 tsk vinbärsgelé
rosépeppar, svartpeppar och salt
pasta
hackade valnötter
Koka ihop grädde, cream fraishe, fond och vin och klicka i osten som får smälta ned. Smaksätt med lite vinbärsgelé och svart och rosépeppar efter smak. Var lite försiktiga med saltet eftersom sältan i osten varierar en del.
Koka pasta efter anvisning, jag använde papardelle.
Servera kycklingfiléen uppskuren i skivor med pasta och sås och strö till sist över lite hackade valnötter och extra rosépeppar. Lite balsamico och valfri grönsak till och något gott rött i glaset så har ni en kanonmiddag.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *