Cupcakes till middag…

Idag trodde barnen att jag verkligen blivit besatt av min bakning.. när de t om fick cupcakes till middag.                                 Köttbullar och potatismos är en ofta återkommande favorit rätt för hela familjen. (Blir många IKEA besök för att inhandla lingonsylt). Idag hittade jag en flaska med Lingonberry sauce från Canada i en butik här och tänkte den kunde vara rolig att servera som sås till div. desserter. Men så helt plötsligt kom jag på att jag någon gång sett en köttfärs cupcake i en tidning och så skapades min köttbulle cupcake. Jag gjorde en helt vanlig köttbullesmet (kanske något lösare än vanlig) och blandade dessutom ned lite riven ost. Fyllde detta i muffinsformar och gräddade i ugnen i 200 grader ca. 40 min. Under tiden gjorde jag vanligt potatismos som jag fyllde i en spritspåse och spritsade på de färdiga ”köttbulle muffinsen” och lät de få ytterligare några minuter i ugnen. Servera med lingonsås eller lingonsylt. Barnen kommer att älska det, kanske ett tips till 1:a april.

Det blev även en laddning med mumsiga hallonmuffins.

Hallonmuffins med havretopping
100g smör
2 ägg
2 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1-2 tsk kardemumma
hallon (färska eller frysta)
Topping;
75 g smör
3 dl havregryn
2 msk mjöl
1 dl råsocker (eller brunt socker eller vanligt)

Hallonmuffins med havretopping100g smör2 ägg2 dl socker4 dl mjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker1-2 tsk kardemummahallon (färska eller frysta)
Topping; 75 g smör3 dl havregryn2 msk mjöl1 dl råsocker (eller brunt socker eller vanligt)
Smält smöret, vispa ägg och socker pösigt och blanda ned övriga ingredienser.  Fyll i muffinsformar till drygt hälften och tryck ned 2-3 hallon i varje.  Smält smöret till toppingen och rör ihop med övriga ingredienser.   Smula över toppingen. Grädda i 225 grader ca 12-15 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Cupcakes till middag…

  1. Men du vilken rolig och fiffig idé! Den där köttbullscupcaken ska jag verkligen prova göra någon dag. 🙂 Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *