Kylskåpsrensning och banankaka.

Imorgon bär det ju av till Sverige så idag fick det bli lite kylskåpsrensning till både lunch och middag. Jag gör ofta en grillad dubbelmacka till lunch. Fyllningarna  brukar variera men är jag mycket hungrig brukar det bli ett stekt ägg i. Denna gång blev det skinka, ost, tomat, avokado, red pepper hummus och ett stekt ägg. Med lite sallad till blev det en jättegod och mättande lunch. Några bananer låg i fruktskålen och såg lite ledsna ut så det fick bli en banankaka med choklad, mums. Recept nedan. Barnen får nog med sig en bit var i lunchboxen imorgon, de måste ju få fira att vinterterminen är slut och marslovet börjar…

Till middag blev det fyllda pita bröd. Då barnen har lite olika önskemål på fyllning brukar jag göra ett stort fat med olika grönsaker mm, så kan alla fylla sitt bröd med sina egna favoriter. Idag blev det sallad, gurka, majs, tomat, sticklök, avokado, ost, skinka och ett par kycklingfileer. Hummus, salsa eller ranchdressing till så blir det en perfekt restmiddag.

Banankaka med choklad
125 g smör
2 dl socker
2 stora ägg (eller 2 mindre)
3 bananer
2 msk mjölk
3,5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker eller vaniljessens
2 dl choklad chips eller hackad choklad (jag gillar riktigt mörk, barnen föredrar vit)
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa 2 1/2 banan ordentligt med en gaffel. Tillsätt bananmos, smält smör , mjölk och de torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Hacka ev chokladen (eller använd chocolate chips) och rör ned. Häll smeten i formen, skiva den resterande halva bananen och stick ned halvägs i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 50 min.
Låt kakan svalna en liten stund innan du stjälper upp den.

Imorgon blir det flygplansmat ;(och nu måste jag gå och packa, vilket jag INTE gillar….

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *