Cocos tosca

Cocos tosca

Tack alla ni som kommenterat och vill vara med och tävla om söta cupcakes wrappers. Ja,  jag håller med om alla era förslag på typiskt svenska bakverk. Kanelbullarna är nog de som fått flest röster. Själv tycker jag hemst mycket om rulltårtor och äpplekakor, men det är ju bara mina egna favoriter. Har fått beställning på två prinsesstårtor och två smörgåstårtor denna veckan till en svensk väninna, det är ju också verkligen typiskt svenskt. Hade bakat prinsesstårta till en 40-åring för ett tag sedan och kan säga att gästerna såg lite undrande ut varför HAN fick en tårta som var grön med rosa rosor på och kallades princesscake…till en man..?? Ja det kan ju verka lite udda för en som aldrig sett den förut 🙂
Idag ska jag bort och hälsa på den lilla ursöta bebisen vi hade en liten babyshower för häromsistens. Har bakat syndigt goda cocostosca rutor att ta med. Varning; de är farligt goda!!
Cocos tosca
4 ägg
5 dl socker
175 g smält smör
3 dl mjöl
7 msk kakao
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
Toscaglasyr
200g cocos
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl sirap
6 msk smält margarin
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och rör till en slät smet.
Bred ut i en smord bakpappersklädd långpanna. Grädda i 175 grader 15-20 minuter.
Gör undertiden toscaglasyren; Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och låt det sjuda i 5 minuter. Ta ut kakan och häll över glasyren. Sätt in i ugnen (högst upp eller på övervärme) i ytterligare 10 minuter eller tills glasyren fått fin färg. Skär i rutor medan den fortfarande är varm, låt svalna.
Print Friendly, PDF & Email

10 svar på ”Cocos tosca

  1. Hej, dom här toscarutorna ska jag passa på att baka, har ju ledig eftermiddag idag så något gott vill man ju ha till eftermiddagskaffet. Jag är också mycket förtjust i kokos. Ha det bra / Pia

  2. Lycka till med baket! Dom är supergoda kan jag lova, åt alldeles för många igår. Skar ju bort kanterna och de tycker jag är de godaste 🙂
    Ha en fin ledig eftermiddag!

  3. Verkligen syndigt goda! Behöver jag säga att de är slut? Vi har tryckt i oss allihopa, hahaha! Och kakorna också, mums, mums!

    Tusen tack för goda bakverk och ursöt klänning 🙂

  4. Ja dom kakorna kan man inte baka för ofta, går ju åt som smör i solsken!! Riktigt goda bakverk. Hälsn. Pia

  5. Åh, visst är det där en UNDERBAR kaka! Får alltid härliga barndomskänslor av den. Choklad och kokos är verkligen en underbar kombination 🙂

  6. Fy vad goda de är så ljuvligt goda, brukar göra de nästan varje dag. Mina kompisar tycker att de är jättegoa!! YNWA WAzza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.