Mors dags firande, lite tidigt…

Morsdags tårta

Lite tidigt kanske för mina Svenska bloggläsare men här i Canada firar vi mors dag idag. Blev uppvaktad imorse med massor av fina små presenter som barnen gjort i skolan, vackra rosor och en fin klocka.  Blev dessutom serverad en god frukost med ägg och bacon mm. Tårtan bakade jag dock själv men fick hjälp av goaste Hanna att dekorera den. Har varit sugen på Budapest tårta ett tag nu. (Man blir ju som bekant alltid sugen på sådant man inte har tillgång till.) Så nu slog jag till på en Budapest variant. Det blev lite chokladsmak på kakan och hallon istället för mandariner till fyllning. Så ville ju Hanna dekorera den som en riktig tårta så den fick ett tunt gräddtäcke och lite riven choklad samt Hannas fina blommor och Mom skylt till garnering. Mycket god var den!! Idag har jag också testbakat en kaka åt Söta sakers kommande bakbok. Det blev en riktigt farligt smaskig en!!! men det receptet får ni läsa i boken som kommer ut i September. Läste på Facebook idag (kaksmulan.se har för övrigt en egen sida på fb) att på tisdag är det negerbollens dag. Nu är ju namnet minst sagt kontroversiellt men det är ju ändå så våran kära choklad/kokosboll är mest känd… Så nu sitter jag och planerar för ett ”negerbolls” tema för bloggen på tisdag…vi får se vad det kan bli… Vill också passa på att dela med mig av mina fina rosor till alla er som kommer in och läser min blogg, TACK!! och ett extra jätteTACK till er som skriver så fina kommentarer till mig, åh vad ni gör mig glad. Så en vacker ros till er alla och så önskar jag er en fin vecka!!

Tack!!

Budapest tårta

6 äggvitor
3 dl socker
100g malda hasselnötter
2 msk marsanpulver
1 msk kakao
Fyllning; 3 1/2 dl vispgrädde, hallon, mörk choklad
Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget. Blanda ned marsanpulver och kakao i de malda hasselnötterna och vänd försiktigt ned detta i äggvitan. Bred eller spritsa ut på en bakplåtspappers klädd långpanna. Grädda i 175 grader i ca 15.20 minuter. Stälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt svalna något och lägg sedan över långpannan och låt kakan kallna helt. Vispa grädden och bred över den kalla kakan. Strö över hallon och rulla försiktigt ihop med hjälp av bakplåtspapperet. Garnera med smält blockchoklad och sikta över florsocker. Eller bred grädde över kakan och garnera med t ex hallon och/eller choklad.
Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”Mors dags firande, lite tidigt…

 1. Åh, så fint dekorerad den är, ser verkligen riktigt ”smarrig” ut. Budapest tårta är en riktig favorit hos mej som redan bakats ett flertal gånger i år.
  Det var en rejäl uppvaktning du fick på Mors Dag….. Roligt också att testbakningen gick bra, man blir ju lite nyfiken. Ska försöka att komma ihåg att titta efter boken i september när kommer ut.
  Svar på fråga: Ja, jag jobbar inom slutenvården på en psykiatrisk vårdavdelning men arbetar inte jämt ”natt”. Så när tiden finns är det lättsamt att titta på lite intressanta bak-och matbloggar och jag tycker det är så kul att se hur duktiga och kreativa Ni är vad gäller mat & bak.
  Tyvärr så orkar jag inte med att lägga så mycket energi på bakningen när jag har nattjänst för det känns som att ”gå i ide” eftersom jag sover mycket av min lediga tid.
  Ha det så bra / Pia

 2. Roligt att få veta lite mer om dig för det känns som om jag känner dig lite. En god bloggvän! Hoppas du tog till dig min ros,den är du värd många gånger om för dina fina kommentarer! Ha en riktigt fin vecka & stor kram från Canada!

 3. Måste ju vara toppen att vara ”utlandssvensk” och få tillfälle att fira två Mors Dag!! 🙂

  Tårtan ser för övrigt hur god ut som helst!

  Håller med dej, negerboll är ju det mest kända namnet så jag tycker vi fortsätter kalla den så. Kul med ett tema med denna underbara ”kaka”!

  Må så gott!

 4. Annica, tårtan var jättegod och visst är det bra att kunna fira dubbelt 😉
  Sitter just och skriver nya negerbollsrecept för morgondagens blogg.
  Mikaela, du kan vara lugn…du har nästan tre veckor på dig… 🙂
  Tack för att ni tittar in på min blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *