Jordgubbs dessert

Jordgubbskräm med lime

Denna underbara jordgubbsdessert  kom till idag när jag tänkt bjuda på jordgubbar men de visade sig vara lite smådåliga fläckvis. Då var det ju inte så roligt att servera dem som de var, utan det fick bli en underbar limesmaksatt jorgubbskräm med syrlig yoghurt topping. Lite sommar i en skål 😉  Ha en härlig helg!

Jordgubbskräm med lime

250 g jordgubbar
1 dl socker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl utrört i vatten
rivet skal från en halv lime
Topping: 2 dlGrekisk eller turkisk yoghurt (ev. kan man blanda ut den med lite vispgrädde), 1 msk florsocker och rivet skal från en lime-
Rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull med socker och vatten och låt sjuda drygt 10 minuter. Ta av kastrullen från värmen och mixa bären lite. Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör ned detta i bärkompotten. Ställ tillbaka på värmen och värm igen under omrörning. När första bubblan kommer är krämen klar. Ta av och låt svalna. Häll upp i fina skålar eller glas och spritsa på lite yoghurt topping, dekorera gärna med lite citronmeliss.
Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Jordgubbs dessert

  1. Pingback: Midsommartips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *