Äpplemuffins

Äpplemuffins

Tack för tipset om surdegen. Jag ska ge den lite mat igen och se om den vill komma sig, annars tror jag det får vänta tills hösten. Känns på något sätt mera höstigt med surdegar 😉 Idag regnar det här. Härligt för naturen men trist för oss, men jag ska passa på och fylla på frysen med lite bröd (ej surdegs) och bullar. Igår slängde jag ihop lite mumsiga äpplemuffins med lite, lite Canadensisk touch, jag hade nämligen lönnsirap på äpplena .. Här kommer recpetet, ha en fin dag hoppas det inte regnar på er och om det gör det, passa på att baka lite bullar för sommarens alla utflykter. (Eller gå till bageriet och köp några 😉

Äpplemuffins

150 g smör
2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakbulver
1 tsk kardemumma
1 dl mjölk
Oops hade visst glömt äggen 2st
Fyllning; 1 stort syrligt äpple, 1 tsk kanel, 2 tsk lönnsirap (eller vanlig sirap) Lite flagad mandel.
Vsipa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Blanda de torra ingredienserna och rör ned tillsammans med mjölken. Tärna äpplet och blanda med kanel och sirap. Fyll muffinsformar till hälften med smet. Lägg på lite äpplebitar och toppa med resten av smeten och lite flagad mandel. Grädda i 200 grader ca 20-25 minuter.
Ca 10 normalstora muffins.
Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Äpplemuffins

  1. Här har det också regnat från och till idag igen…så trist i dessa studenttider! Hoppas regnet i allafall håller sig borta på fredag, för då är det student här i Ronneby…
    Ser supersmarriga ut! Måste testas med lönnsirap nästa gång!=)

  2. Ylva, Tack, det blev smarriga muffins. Ta gärna lite mera lönnsirap om du ska testa dem, man kunde bara ana det. Jag håller tummarna för solsken i Ronneby på fredag (ja i hela Sverige för den delen). Student i regn är inget kul ;( Men här var det ok med en regndag så man slapp vattna och fick fylla på frysen med lite bullar mm. Ha det så bra!
    Gun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *