Dingle kakor

Dinglekakor

Min kära syster (längtar efter dig syrran <3) brukar baka dessa goda småkakor. Vet inte var namnet kommer ifrån, men det är väl från någon i Dingle antar jag ;). Goda är de hur som helst, spröda kanelkakor med russin i. Jag tycker om att alltid ha en burk med goda småkakor framme, så man har något att bjuda på om man får ”oväntat besök” som i gamla Gevalia reklamen. Sedan kan det väl hända att det slinker ned en och annan till kaffet också.

Dinglekakor

130 g smör
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/2 dl russin
2 tsk kanel
1/2 ägg
Blanda ihop alla ingredienserna till en fast deg. Rulla ut runda bollar. Lägg dem glest på bakplåtspapper och platta till dem med fingret. Grädda i 175 grader i ca. 12 min.
Låt svalna på plåten. Blir ca 24 ganska stora kakor eller 36 små

Hade en hel skål med cocktailtomater kvar sedan förra veckans catering och i Mårtenssons kök hade de gjort en tomat inläggning som såg jättegod ut, så nu har det blivit en variant på den. Ser läckert ut men återkommer med recept och bilder när jag har provsmakat. Nu bär det iväg till ”fun fair” i barnens skola, tack och lov att det slutat regna.

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Dingle kakor

  1. Tack för den fina kommentaren i min blogg, Caffé con latte. Din egen blogg var tidigare okänd för mig… men nu har jag kikat runt. Åh vad mycket smarrigt du har bakat. Jag blir bak- och ätsugen direkt! Lycka till med fortsatt bloggande, våra vägar kanske korsas snart igen!

  2. Så klart det är ok med en länk till oss, det blir vi bara glada för! Ska bli spännande att läsa hur du gjorde din variant och vad du tycker om dom.
    Synd att din fiskelycka regnade inne (fast det är väl då det nappar som bäst:)).

  3. Marielle; Tack själv och som sagt lycka till, du kommer bli fast i bloggandet 😉
    Anki; Det doftar gott om tomaterna, ska smaka till grillmaten på midsommarafton och sill ska jag nog lyckas få tag på rain or shine 😉 Även om jag får klara mig utan inläggningssillen. Köper en färdig inlagd och lägger i ny sås istället.
    Pia; hoppas du kommer på ett inte så oväntat besök i alla fall, annars får jag skicka lite kakor på posten 😉 fast det blir nog bara smulor då. Hoppas ni har det bäst!! Kramis

  4. Pingback: Spröda och lättbakade småkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *