Häromdagen fick jag en massa äggvitor över efter vår sukiyaki middag. De blev till en gammal klassisk dessert som jag inte gjort på många år och det är synd för det är verkligen gott med glace au four/ glass i ugn eller Baked Alaska som den kallas här. Min variant fick riven kokos på och det var en riktig hit. Det kommer inte att dröja flera år till nästa gång det lagas glass au four här. En kul grej är att man faktiskt kan laga detta på grillen (under förutättning att man har en klotgrill eller en annan grill med lock). Weber tokige svågern testade detta för några år sedan och det blev jättelyckat och vi var grymt imponerade 😉 Så kanske familjens grillmästare ska stå för desserten nästa middag…..? ( bilden var så tråkig så jag var tvungen att leka lite 😉 )
Glace au four
Den ser inte så tokig ut. Tyvärr har jag väldigt svårt för glass som har smält eller är väldigt lös så jag gissar att detta inte är något för mig.
Oj det var så längesedan jag åt Glace au four sist, ser verkligen gott ut och det är det ju 🙂
Så roligt att få läsa lite om dig! Jättekul att du blev så glad över awarden också =)