Glace au four

Glace au four

Häromdagen fick jag en massa äggvitor över efter vår sukiyaki middag. De blev till en gammal klassisk dessert som jag inte gjort på många år och det är synd för det är verkligen gott med glace au four/ glass i ugn eller Baked Alaska som den kallas här. Min variant fick riven kokos på och det var en riktig hit. Det kommer inte att dröja flera år till nästa gång det lagas glass au four här. En kul grej är att man faktiskt kan laga detta på grillen (under förutättning att man har en klotgrill eller en annan grill med lock).  Weber tokige svågern testade detta för några år sedan och det blev jättelyckat och vi var grymt imponerade 😉 Så kanske familjens grillmästare ska stå för desserten nästa middag…..?               ( bilden var så tråkig så jag var tvungen att leka lite 😉 )

Glace au four

Socker kaka eller liknande, jag använde mig av lite bärrutor (hallon och blåbär efter detta recept.
Vaniljglass ca 2 pkt
4 äggvitor
1 dl socker
Kokosflingor (gärna grovriven)
Täck botten på en ugnsfast form med kakskivor, Använder man vanlig sokcerkaka kan man gärna lägga på lite bör ovanpå eller stänka på någon god likör.
Vispa äggvitan till maräng och tillsätt sockret lite i taget på slutet. Lägg på glassen (bäst med hela block/paket) på kakskivorna och täck med marängsmet. Se till att hela glassen blir täckt. Strö över kokosflingor och grädda i 275 grader ca. 7 min. Men passa noga så inte kokosen bränns vid,
Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Glace au four

  1. Den ser inte så tokig ut. Tyvärr har jag väldigt svårt för glass som har smält eller är väldigt lös så jag gissar att detta inte är något för mig.

  2. Oj det var så längesedan jag åt Glace au four sist, ser verkligen gott ut och det är det ju 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *