Månadens sötsak Citron och lakritskaka

Citron lakrits kaka

Månadens sötsak på bloggen Söta Saker har denna månad två smaker som tema. Har funderat lite på vad jag skulle hitta på men så packade jag upp min lilla goodiebag(box) som jag fått från Baka.se och som svägerskan var snäll nog att ta med sig hit. Där hittade jag bland mycket annat spännande, citronolja och lakritsströssel så det fick bli mitt bidrag till månadens sötsak.

Citronkaka med lakrits

3 ägg
2 1/2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
1 dl mjölk
1 1/2 tsk citronarom eller skal och saft från en citron.
Vispa ägg och socker pösigt och rör ned övriga ingredienser. Grädda i smord form på 175 grader i ca 30 minuter.
Glasyr; 3-4 dl florsocker, citronarom+ vatten eller lite pressad citron (ev. gul färg) Lakrits strössel
Rör ihop florsocker och citronsaft till en ganska tunn glasyr, Bred över kakan och strö på rikligt med strössel.
Söta saker
Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Månadens sötsak Citron och lakritskaka

  1. Vilken perfekt kombo! Jag funderade också på något med lakrits. Älskar hallon och lakrits ihop, så jag får klura lite till…

  2. Men oj, vad jag har missat grejor! Jag har inte kikat in här på ett tag eftersom jag trodde det skulle vara ”semesterstängt” hela sommaren… Men nu finns det ju massa fina recept, härliga bilder och berättelser!
    Jag älskar citronkaka och kan tänka mig att lakrits ger en fin brytning. Vilket bra recept! 🙂

  3. Frida; Tack vad gullig du är!! Nej semesterstängt hela sommaren går ju inte, hur skulle jag klara mig om jag inte fick baka. så det kommer till lite nytt då och då. Citronkakan med lakrits är god men man behöver mycket strössel för att ge smak men det är ju bara gott 😉

  4. Pingback: Mersmak « söta saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *