Mandeläpplekaka

Mandeläpplekaka

Äntligen lite dags för lite nya blogginlägg. Det blir ju lite upp och ned med sådant när man har gäster i huset. Fast oj vad trevligt vi haft det och mycket god mat och dryck och sena kvällar ute i sommarvärmen. Idag hade jag i alla fall svår ”bakabstinens” 😉 och efter att ha rekogniserat lite i skafferiet hittade jag bla lite marsipan som blivit lite hård och några gröna äpplen som ville bli till en kaka. Hade ett svagt minne av att ha sett något liknande recept men jag måste erkänna att jag är jättedålig på att organisera mina recept och ofta hittar jag något gott på någon av alla dessa fina mat/bak bloggar och när jag väl ska testa receptet så kommer jag inte ihåg var jag sett det. Så var fallet idag så det fick bli en egen skapelse och den blev väldigt lyckad måste jag säga. Supergod och saftig kaka med mycket smak av mandel och syrliga äpplen som passar bra så här i äppletider.

Mandeläpplekaka

125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
4 ägg
5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
200 gram finriven marsipan eller mandelmassa
1 tsk mandelessens
1 dl gräddmjölk
2 syrliga äpplen i tunna klyftor

Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten tillsammans med mandelmassa , mandelessens och gräddmjölk. Bred ut smeten i en smord långpanna ca 20*30 stick ned äppleklyftorna. Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Om du vill göra dem lite extra festliga så rör ut 2 dl florsocker med några droppar vatten och ringla glasyren över kakan innan du skär den i rutor.

Nu har jag vis av erfarenheten skaffat mig en ny stor fin pärm med register att sätta in alla mina ”att göra” recept i, hoppas det ska bli ordning på det nu :).

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Mandeläpplekaka

  1. Gud så gott med mandelmassatäcke!
    Jag borde också ta tag i ”attgörareceptpärmen”.. Får bli nästa lille helgprojekt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *