Banana muffins.

Banana muffins

Idag är det sista dagen på sommarlovet här. Det känns faktiskt rätt skönt, både för mig och barnen. Det är svårt att hålla dem sysselsatta varje dag och de sista dagarna har vädret varit lite trist här också. Så nu är det tillbaka till att packa lunchbox varje dag ;). Ni som hängt med ett tag vet ju att det inte direkt tillhör mina favoritsysselsättningar… Men idag har jag i alla fall bakat de där banan muffinsen som jag funderat på ett tag. De är i alla fall ”lite nyttiga” eller kanske man ska säga lite nyttigare än andra muffins. Ibland brukar det nämligen slinka med något litet hembakat till mellanmål (tillsammans med en frukt så klart). Får nog bli en variant med äpplen också i veckan. Till middag idag så här sista lovdagen fick jag ett önskemål, köttbullar med potatismos. Tydligen så vinner den svenska maten i längden även om sonen i samma andetag önskade sig chicken wings från vår lokala chicken wings restaurang  till middag i morgon. För att fira att skolan startat, hette det ;D Ja man får ta alla chanser att fira, själv har jag lovat att barnens skolstart också ska få bli min start på ett lite nyttigare liv. Har skaffat mig lite ”volanger” runt midjan i sommar som måste bort!

Banana muffins

2 ägg
1 dl socker
½ dl flytande honung
1 dl olja
2 dl mjöl (jag tog 1 dl vetemjöl + 1 dl graham)
2 dl havregryn
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 bananer (mosade)
1 dl chocolate chips eller grov hackad mörk choklad

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned övriga ingredienser till en smet. (Den blir ganska lös). Fyll muffinsformar till 2/3 och tryck gärna ned ett par tunna bananskivor på toppen.Grädda i 175 grader i ca. 20 min.

Print Friendly, PDF & Email

8 svar på ”Banana muffins.

  1. Ja, de där volangerna… Det är nog många som tar nya tag när ledigheterna är över. Jag ska också försöka ta mig i kragen. Baka lite lite nyttigare 🙂

  2. Hej, det är riktigt gott med bananmuffins men har inte bakat med havregryn i tidigare, måste testas. ”Volanger” (”sälveck”) är lätt att få när man gillar godsaker. Själv så får jag min motion i svampskogen för tillfället.

    Hälsningar Pia

  3. Hej Pia; Sälveck, det var en ny benämning;) min pilatesinstruktör kallade det muffintopp… ;D det där som pöser över byxlinningen. Men det är ju så gott med mat och bak! Men i lagoma mängder och lite lagom motion så tror jag det är nyttigt för både kropp och själ. Blir avundsjuk på dig som får gå i svampskogen, åh vad jag vill ha kantareller 😉
    Ha det så gott Kram Gun

  4. Emmy; ja det är ju det där med att försöka baka lite nyttigare och smaka mindre på kakorna 😉 Men nu har jag bytt namn på volangerna till muffintopp (se kommentar ovan)
    passar mycket bättre på en kaksmula.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *