Vissa dagar…

..går ingenting som man tänkt sig. Det började vid lunch.. jag var jättehungrig och skulle slänga ihop en snabb blomkålssoppa. Soppa är lite av en favoritlunch för mig. Tar lite grönsaksbuljong, en hackad charlottenlök och dagens grönsak tex blomkål, broccoli, gröna ärtor, potatis eller vad jag nu har hemma och känner för. Kokar detta tills grönsakerna är mjuka och tillsätter sedan en skvätt grädde och kör det till en slät soppa i min Magic bullet. Men igår gick det åt pipsvängen…. soppan var alldeles för varm (jag hade kokat med grädden istället för att hälla i den kall på slutet som jag brukar).  Resultatet… locket öppnade sig och jag hade blomkålsoppa över hela köket = städa!! ;( Sedan var det dags att ta tag i alla mina äpplen som jag och barnen plockat i helgen. Skulle bli ett snabbt äpplemos, men inte ville de äpplena bli mos… fick köra dem med stavmixern till slut (men moset blev gott). Gjorde även lite god äpplekräm (recept nedan) men då skvätte den givetvis upp på armen så jag fick en stor brännblåsa och tappade skålen med potatismjölgeggan = städa igen ;( Nåja, de kära barnen blev nöjda då de fick fiskbullar till middag och äpplekräm till dessert och själv tröstade jag mig med ett glas vin och lite räkor i TV soffan senare på kvällen.

Äpplekräm

(för 4 portioner)

5 äpplen
ca 1 dl socker beroende på hur söta äpplena är
3 1/2 dl vatten
1 1/2 msk potatismjöl
1 kanelstång
Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Koka dem mjuka tillsamamns med sockret, och vattnet i en kastrull. Låt även kanelstången koka med. Red av med potatismjölet utrör i lite vatten.Låt svalna och servera med lite extra kanel och mjölk eller gräddmjölk.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Vissa dagar…

 1. Äsch då. Vissa dagar önskar man verkligen att man inte klivit ur sängen.
  Kakan med äpple, kola och kardemumma lät helt sjukt god. Den bara måste jag prova.
  Tack för en inspirerande och rolig blogg !!

 2. Jenny; Tack snälla, gulliga du för värmande ord! Äpplekakan var ”farligt” god, och idag har jag fortfarande inte ställt till med någon olycka i köket 😉 Men klockan är ju inte så mycket här ännu (Kanada tid vi ligger 6 tim efter) Ha det bra, nu ska jag kika in på din blogg.

 3. Ja det var en bra idé Jennie fick där när hon bestämde sig för att blogga om oss! 🙂 Testar du att laga maten i din kaffekokare måste du dokumentera det väl. Jag hade blivit så himla stolt av att se det!

  Har inte du någon kockmössa? 🙂 Tro jag blev glad när jag fick den i lördags!

 4. Härliga dagar, sådana dagar som man riktigt känner att man lever… Men man måste nog ha några sådana oxå så man kan uppskatta andra dagar lite mer.
  Vi hade oxå en Magic bullet för något år sedan men motorn gick åt skogen. Så nu är det stavmixer för hela slanten.

 5. Usch… Jag har haft en likadant öde med en soppa o min blender på nyårsafton. Det var inget roligt att skrubba hela köket…

 6. Pingback: Äppletider hej hej….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *