Snart Halloween…

Spökmaränger

Buhu… nu är det inte långt kvar. Idag har det bakats spöken mm hos kaksmulan. Tack till Emmy /Remsans bistro som tipsade om dessa i min lilla tävling. Jag gjorde dem enligt receptet nedan. Det har även blivit lite avhuggna fingrar (så går det om man tjuvsmakar…) och andra godsaker men dem får ni veta mera om imorgon.

Maränger

4 äggvitor (eller 120 gram)
3 dl socker
1/2 tsk vinäger
1 tsk vaniljsocker

Vispa äggvitor och vinäger till en styv maräng och vispa ned socker och vaniljsocker lite åt gången. Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtspapper. Grädda i 100 grader i 1 1/2 timma. Jag dekorerade mina med min penna med ätbart bläck men annars kan man göra som Remsan och använda smält choklad.

Fingrar i kakburken.... då går det så här....

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Snart Halloween…

  1. Ja det får du snart se 😉 Det är till att vara morgonpigg.. själv har jag inte somnat ännu.. vi ligger 6 timmar efter er.. men nu är det dags att natta sig. ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *