Happy Halloween!

Chokladtårta

Halloween snacks

Igår hade vi en liten Halloween middag för några goda vänner. Det blev en riktigt läskig meny, läskigt god. Lite fingrar till drinken som bakades efter detta recept (fast med en bart vetemjöl) och fick en mandelnagel och blod av chillipulver. Pumpor och fladdermöss tog jag ut med ett kakmått ur tortillas och rostade lite i ugnen. Förrätten en kräftsallad serverat med gravstensbröd, var ett expriment som blev vansinnigt lyckat om jag får säga det själv (övriga gäster höll med, tror de hade velat ha lite större skålar bara..).  Receptet ska ni få en annan dag. Till varmrätt blev det en helstekt oxfilé med rödvinsås och ett väldigt gott potatitsmos smaksatt med hemgjord pesto (dock utan nötter), Det kommer vi att göra om ofta, riktigt gott tillbehör till en god köttbit. Så till desserten, en riktig chokladbomb! Chokladtryffeltårta efter ett recept hos Arla köket, serverad med en klick vispad grädde och lite hallonsås. Måste erkänna att jag just nu sitter om mumsar i mig den sista lilla biten som var kvar. Gott! Detta får bli mitt bidrag till Månadens sötsak med tema höst. Kan inte tänka mig något bättre att mysa med när höststormarna viner än härlig choklad.Söta saker

Nu återstår bara att invänta kvällens anstormning av söta små halloween barn som är ute på Trick or treat. Det lär inte bli få så tur att jag har laddat med mycket godis!

Chokladtryffel tårta

ca 15 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Jag gjorde ett spindelnät av vit kristyr på tub från Dr Oetker.

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Happy Halloween!

  1. Det lät som en riktig kanonmiddag, ser verkligen fram mot receptet på den där lyckade förrätten. Mos smaksatt med pesto var ju en bra idé, säkert gott även till fisk.
    Vi hade oxå lite Halloweentema här igår när vi hade middagsgäster och serverade en kaka som dekorerats med inspiration från dej. Bilder på den kommer lite senare.

  2. Pingback: Recept på en god höst - Söta saker | Söta saker

  3. Pingback: Tävla om underbart god choklad från Marabou premium!

  4. Det var en god middag och idag har jag äntligen lagt in receptet på förrätten. Enkel men ack så gott det var. Ni hade minsann ett spökligt tema på er middag, vilken mysisk figur vid bordet?? Kul att jag inspirerat till kakdekor 😉 Ha det bra!

  5. Pingback: Ni missar väl inte att tävla om god choklad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *