Poutine.

Poutine "the works"

Ja, nu är det ett faktum… jag är helt och fullt förtappad Kanadensare ;). Hur ska jag kunna flytta tillbaka till Sverige, eh? Jag har redan fallit för lönnsirap på både pannkakor och bacon, jordnötsmör… ja jag vet, Timbits (mini doughnuts) och idag så hände det värsta hittills. Jag som alltid/oftast brukar välja ett ganska nyttigt alternativ till lunch chockade både barnen och mig själv idag med en ”The Works” poutine från New York fries. Första gången jag hörde talas om poutine så lät det vidrigt äckligt. Det är en snabbmatsrätt från Quebec som nu serveras över hela Kanada, pommes som dränks i gravy/brunspås och med halvsmälta ostbitar över… Nu har jag ju smakat lite olika poutin när man delat på det som förrätt eller liknande men idag stod jag där i food courten och blev bara så sugen. The Works innebar att man fick chilli con carne, ostsås, sour cream, bacon bits och lök på sin pommes ;). Wow rena hälsokosten, eller hur. Trots att jag kände mig som om någon kommit på mig med olagliga droger eller liknande när barnen tittade på mig med fasa i blicken, så måste jag erkänna att det smakade väldigt gott.  Favorit poutinen har jag dock ätit på en riktigt bra restaurang och den bestod av söt potatisfries med merlot sås och lagrad cheddar samt mozarella bitar, yummie. Så nu vet ni hur långt det har gått för Kaksmulan…. om ni slutar läsa här så kan jag inte klandra er 😉 men jag hoppas att ni ger mig en andra chans. Lovar att komma med lite goda recept och kanske till och med något lite nyttigt i veckan.

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Poutine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *