Macaroon korsning.

Kokosmacaroon

Jag var ju himla sugen på macaroons igår men upptäckte att jag inte hade någon mandel eller mandelmjöl hemma. Då slog det mig att det som säljs som macaroons här i Kanada är kokoskakor. De är som våra kokoskakor men utan smör och med antingen äggvita eller kondenserad mjölk. Då jag aldrig bakat med enbart kondenserad mjölk så vågade jag inte chansa på det utan gjorde en egen variant med både det och äggvitor. Kakorna blev ganska söta men det passade bra eftersom jag hade lite riktigt mörk choklad hemma som fick bli ganach till fyllning. Helt klart en lyckad korsning om jag får säga det själv, och så mycket enklare att baka än det franska originalet. (Men de är ju också i en klass för sig). Kom just på att dessa borde gå hem i Quebec, de är ju en korsning mellan kanadensiskt och franskt :).

Kokosmacaroons

2 ägggvitor
1 1/2 dl socker
1/2 dl kondenserad mjölk
1/2 tsk vaniljextrakt
1/2 tsk mandelextrakt
200 g kokosflingor
Chokladganach
150 g mörk choklad
1 dl grädde
Vispa ihop ägvitorna till lätt skum (ingen maräng). Rör ned kokos, kondenserad mjölk och smaksättning. Klicka ut 5 kronors stora klickar på bakpappersklädd plått och platta till dem lite. Grädda i 175 grader i ca 12 minuter tills de blivit lätt gyllene i färgen. (passa dem noga, det går snabbt på slutet och får de för mycket färg mister de lite av sin seghet) Låt svalna lite på plåten innan du flyttar över dem till ett galler för att svalna.
Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen. Rör tills du har en slät chokladkräm, ställ att svalna. Bred ett tunt lager av chokladkrämen på botten av en kokoskaka och tryck dit en kaka ovanpå.

Print Friendly, PDF & Email

11 svar på ”Macaroon korsning.

 1. Linda; inte dumma alls det har hela familjen upptäckt så de försvinner snabbt. Testa dem gärna.
  Erika; de var jättegoda och enkla, det gillar jag 😉
  Sandra; Visst är den kombinationen god. Ta dig du en kaka;)

 2. Men tänk, då kan ju vi oxå baka macarooner! Iofs kunde vi väl provat de andra oxå men eftersom vi mycket hellre äter kokos än mandel så passar dessa oss mycket bättre!

  Ha en härlig helg over there,
  Anki Håkan

 3. Anki & Håkan; Klart ni ska baka kokosmacarooner! De är jättegoda, jag tog en till kaffet ;). Ha en härlig helg ni också! Vi ska till storstan, Toronto och äta gott i helgen, ska bli trevligt det händer alldeles för sällan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *