Det är väl klart att kaksmulan gillar smul ;). Jag är ju lite Starbucks fantast och deras blueberrymuffin with crumble är vansinnigt goda, en klar favorit. Idag fick det bli en variant på dessa fast med både blåbär och hallon i smeten. Grundreceptet kommer från Leila men med lite ändringar från mig. Gott, gott till en stor kopp latte, ja eller vad man nu är sugen på.
Bärmuffins med smultopp
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
3 dl blandade bär
Smul:
50 g smör
1/2 dl socker
1/2 dl mjöl
1 dl havregryn
ev. 1 dl smulade mandelflarn
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ned tillsammans med smör mjölk blandningen. Vänd försiktigt ned bären. Fyll muffinsformar till 2/3. Blanda de torra ingredienserna till toppingen och nyp ned det kalla smöret till en smul massa. Toppa muffinsen med detta. Grädda i 175 grader i ca. 20 minuter.
Ska det vara muffins så ska det vara med smultopping för min del, hellre det än cupcakes.
Vilka tokgoda muffins 🙂 , de måste jag bara testa, smuldeg på paj är ju så gott så detta kan inte bli annat än gott
Denna gången vi ska till Thailand SKA det lägga en mugg från Starbucks i resväskan när vi reser hem. Så är det bara!
Mmm vilket gott recept på bärmuffins med smul! 🙂
De blev jättegoda! Har aldrig kommit på tanken att baka det själv, men köper ofta sådana här muffins på cafe. Tack cafe Kaksmulan!
Visst är de goda. Trodde mina var slut för länge sedan men hade lyckats gömma en påse i frysen så nu har vi helgfikan klar. Du är alltid välkommen till cafe Kaksmulan, dålig service på det stället dock eftersom du får baka själv 😉