Bärmuffins med smultopp.

Bärmuffins med smultopp

Det är väl klart att kaksmulan gillar smul ;).  Jag är ju lite Starbucks fantast och deras blueberrymuffin with crumble är vansinnigt goda, en klar favorit. Idag fick det bli en variant på dessa fast med både blåbär och hallon i smeten. Grundreceptet kommer från Leila men med lite ändringar från mig. Gott, gott till en stor kopp latte, ja eller vad man nu är sugen på.

Bärmuffins med smultopp

2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 nypa salt
3 dl blandade bär
Smul:
50 g smör
1/2 dl socker
1/2 dl mjöl
1 dl havregryn
ev. 1 dl smulade mandelflarn
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ned tillsammans med smör mjölk blandningen. Vänd försiktigt ned bären. Fyll muffinsformar till 2/3. Blanda de torra ingredienserna till toppingen och nyp ned det kalla smöret till en smul massa. Toppa muffinsen med detta. Grädda i 175 grader i ca. 20 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Bärmuffins med smultopp.

  1. Ska det vara muffins så ska det vara med smultopping för min del, hellre det än cupcakes.

  2. De blev jättegoda! Har aldrig kommit på tanken att baka det själv, men köper ofta sådana här muffins på cafe. Tack cafe Kaksmulan!

  3. Visst är de goda. Trodde mina var slut för länge sedan men hade lyckats gömma en påse i frysen så nu har vi helgfikan klar. Du är alltid välkommen till cafe Kaksmulan, dålig service på det stället dock eftersom du får baka själv 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *