Påskig apelsinchokladkaka.

Apelsinchokladkaka

Igår fungerade inte min internetuppkoppling så det blev inget inlägg. Men däremot blev det en kaka, kanske inte helt ovanligt hemma hos Kaksmulan ;). Dafgen avslutades sedan med hockey. Sista chansen för Leafs att ha möjlighet att ta sig till slutspel, hoppet är ju det sista som överger oss som bekant för chanserna är väl minst sagt mikroskopiska. Hur som helst vann de och det är en fantastisk känsla att få se NHL hockey live. Att jag dessutom fick smaka på de smått berömda deepfried Marsbars var ju som socker på moset.
Äntligen har vi fått lite värme och vad passar bättre till att fira vårsolen med än en solgul kaka. Detta är mitt favoritrecept på chokladkaka, den blir väldigt saftig och god och apelsinglasyren är verkligen perfekt till. En riktig påskkaka tycker jag.

Apelsinchokladkaka

2 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 g smält smör
1 1/2 dl hett vatten

Blanda ihop de torra ingredienserna. Smält smöret och låt svalna, tillsätt detta till de torra ingredienserna, vispa upp äggen lätt och rör ned i smeten och tillsätt tillsist det varma vattnet. Häll i en väl smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Låt kakan svalna lite i formen innan du stjälper upp den. Låt kallna helt och bred sedan på en glasyr av av 2 dl florsocker som du rör ut med pressad apelsinsaft till lagom konsistens, tillsätt rivet skal av en halv apelsin och ev. lite gul färg. Dekorera med strössel, färglatt socker eller syltat apelsinskal.

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Påskig apelsinchokladkaka.

  1. Mårtensson; Marsbaren var goda första tuggan sedan blev det bara för mycket…
    Emmy; Tack, gillar apelsin choklad i kombination
    Lisa; Tack !

    Jag blev uppmärksammad av Lina som bakat kakan i helgen att jag missat att skriva in äggen. Det är åtgärdat nu och hon gissade alldeles rätt, 2 ägg skulle det vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *