Hallonbrownies

Hallonbrownies

Usch och fy ett sådant ruggväder! Blåser och regnar som om det hade betalt för det… ;( men, men det hör hösten till och om man får hålla sig inomhus kan det ju till och med vara lite mysigt. Frågade dottern om vi skulle baka något och hon föreslog kladdkaka men då kom jag på att jag aldrig lagt upp receptet på dessa smarriga och lättbakade hallonbrownies på bloggen. De är så enkla att göra och man behöver varken visp eller bunke, bara att röra ihop direkt i kastrullen.
Nu börjar det närma sig Halloween också. Självklart måste vi ju hålla fast vid våra ”nordamerikanska” traditioner så det ska bli lite fest i lilla Spökhuset på åkern. Klurar på lite recept så det kommer nog snart något läskigt på bloggen.
Jag har också lite annat spännande på G som jag ska berätta mer om inom kort och dessutom tycker jag det är dags för en liten tävling snart, eller vad tycker ni? Så håll i hatten och på med regnstället så hörs vi snart igen.

Hallonbrownies

100g smör
100g mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
1 dl hackad eller flagad mandel
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
drygt ett par dl hallon

Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite och rör sedan ned ägg, socker och mandel. Rör till sist ned mjölet blandat med bakpulver. Bred ut smeten i en bakpapperslklädd långpanna (20*30cm) och strö på hallonen. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Njut gärna med en klick vispad grädde och några extra hallon.

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Hallonbrownies

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *