Fryst cheesecake med lime, mango och rostad kokos

Fryst cheesecake med lime, mango och kokos

Jag såg idag att Baka.se efterlyste cheesecake recept och kom att tänka på en väldigt god fryst cheesecake som jag gjorde i somras. När jag gick in på bloggen för att leta reda på receptet så fanns det inte här. Måste helt enkelt ha missat att lägga in det. Kan ju bero på den urkassa bilden, men smaken är desto bättre! Så här kommer bättre sent än aldrig, receptet på en fryst cheesecake med smak av lime, mango och rostad kokos. 

Fryst cheesecake

 3 ägg
2 dl socker
200 g philadelphia ost
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av en lime
Ca 15 digestive kex + 50 g smör
1 mango
1 dl kokos 
Vispa ägg och socker+ vaniljsocker pösigt, rör ned philadelhia ost lite i taget. Vispa grädden och blanda ned och smaksätt med lime skal och lite presad lime.
Krossa kexen och blanda med smält smör. Bottna en springform med smulbotten och häll på smeten. Ställ i frysen i minst 3 timmar.
Garnera med finskuren mango och strö över kokos som du rostat lätt i torr stekpanna.
Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Fryst cheesecake med lime, mango och rostad kokos

  1. Jag älskar alla sorters fryst cheesecake! Denna låter super. Ska jag komma ihåg när det ska fixas dessert framöver.

  2. Amy; Supergott, testa den gärna.
    Emmy; Ja visst är det gott och så bra när man kan ha den förberedd i frysen
    Ann-Sofi; Jättegott var det och GUL blev ju mangon onekligen på bilden, men det livade ju upp elendesbilden något 😉

  3. Pingback: Sommarlov och frusen cheesecake.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.