Getostfylld lax och sparrisrisotto.

Getostfylld lax.

Äntligen fredag och ”gubben” har kommit hem efter en vecka på andra sidan jordklotet. Jag hade sett fram emot en mysig eftermiddag/kväll i solskenet med ett glas kall rosé men vädret har varit lite upp och ned hela dagen. Ikväll var det i alla fall riktigt soligt och skönt så vi kunde ta en lång promenad och skaka ned middagen. Idag bjöds det på getostfylld lax med sparrisrisotto och ett gott rosévin, Mulderbosch till. Nu hoppas vi bara att den där utlovade ryssvärmen ska infinna sig i Skåne land så det kan bli en god grillmiddag imorgon.

Getostfylld lax

Skär ett snitt i laxbitarna men inte helt igenom. Fyll med lite mjuk getost (är den för fast kan du röra ut den med lite grädde eller cream fraishe. Salta, peppra och ringla över lite honung. Ställ in i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter. Strö över lite pinjenötter och ställ om ugnen på grillvärme och ställ in laxen en liten stund till så den får lite fin färg.
Servera gärna med en god risotto, recept hittar du här. Idag använde jag mig av rosévin istället för vitt vin, går alldeles utmärkt om man har ett lite torrare och inte allt för ”bärigt” rosévin, jag tillsatte även lite förkokt sparris i den färdiga risotton. mums. Jag älskar verkligen sparris och nu är det ju högsäsong så bäst att passa på. Fast det är ju det där med toabesöken efteråt då ;).

Print Friendly, PDF & Email

3 svar på ”Getostfylld lax och sparrisrisotto.

  1. Andra sidan jordklotet lät mycket spännande, då har han en hel del historier att berätta ikväll kan jag tänka mig 🙂

    Risotton lät god och jag älskar sparris (tyvärr får jag magknip och blir dålig av sparris, skumt)!

  2. Det här vinet var med i tidningen idag bland rosévinerna de tipsade om. Måste jag spana in.
    Ja, vilket fram och tillbaka väder…Ge mig sol!

  3. Pingback: TGIF med chèvrekavalkad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *