Vilken härlig Valborg.

Hallonpaj med vaniljkräm och kokostopp

Ja i alla fall här nere i Skåne har vi en helt underbar Valborgsmässo morgon. Solen skiner, fåglarna kvittrar och allt växer så man kan riktigt se hur löven slår ut på träden, underbart!! Idag ska vi fira svensk Valborg för första gången på många år och det blir både fackeltåg och brasa ikväll. Jag funderar fortfarande på vad jag ska göra för gott till middag? Finns det någon typisk Valborgs mat?? Förslag mottages tacksamt ;). Desserten däremot har jag bestämt, det blir dessa goda små hallonpajer med ”inbyggd” vaniljsås, recept hittar ni här. Ha en riktigt härlig dag!

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Vilken härlig Valborg.

  1. Så härligt att ni också äntligen har fått bra väder lagom till valborg! Just nu är vi på västkusten och det är himla fint väder här också där solen skiner varm. Önskar dig en riktigt trevlig valborg!

  2. Här har solen också lyst hela dagen. Vet inte om det finns ngn typisk valborgsmat. Vid majbrasan är det väl korv med börd som gäller. Din hallonpaj ser i alla fall jättegod ut. Smarrigt med inbyggd vaniljsås. Måste jag prova nästa gång jag gör paj.

  3. Åh, så gottit! Jag måste verkligen testa denna paj snart.
    Det kändes som alla hade valt att grilla på Valborg för grilloset låg verkligen tätt över Kalmar igår. Det fina vädret satte väl igång suget efter grillat.

  4. Visst var det helt otroligt vilket väder Valborg fick, minns inte när det var så sist. Att det sen blåste hurringvindar hela dagen idag får vi ha överseende med, vi bor ju trots allt i platta Skåneland:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *