Drottningpanacotta

Jisses en sådan härlig helg vi haft! Idag har det ju varit riktig sommar, underbart!! Vi har varit bortresta över helgen och hälsat på släkt och vänner, alltid trevligt och som vanligt en massa god mat och dryck. Jag hade tänkt göra några inlägg via min telefon men jag fick inte ordning på det så det får jag ta igen nu. Börjar med att bjuda på vår goda dessert från i onsdags när vi firade helgen med en lillelördags middag. Denna vecka blir också en kortvecka för mig då jag ska åka med min man till Turkiet onsdag till Söndag.  Ska bli helt underbart med en liten vuxensemester på tu man hand. Farmor och farfar kommer och tar hand om barnen så dem kommer det garanterat inte heller att gå någon nöd på. Men tillbaka till onsdagen och en god och väldigt lättlagad dessert, panacotta med hallon och blåbär. Jag hade slut på gelantinblad men hade gele socker hemma och det blir lika bra fast lite sötare än vanligt, men det vägs upp av de syrliga bären.
Nu sitter jag i soffan och är så där härligt trött som man bara blir efter en lång dag i solen, hoppas att detta bara var början på en lång period av sol och värme.
Ha en fin vecka!

Panacotta med hallon och blåbär

4 1/2 dl grädde
1 dl gelesocker
1 tsk vaniljsocker eller en vaniljstång
1/2 dl passerade hallon och blåbär samt ett par deciliter till garnering

Passera hallon och blåbär så det blir ca 1/2 dl vätska, blanda med grädde i en kastrull och rör ned gelesockret. Koka upp och låt koka 1/2 minut. Häll upp i portionsformar och ställ kallt att svalna och stelna. Garnera med färska eller tinade frysta bär och njut.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Drottningpanacotta

  1. Så gott, perfekt med efterrätt när det firas lillelördag, eller vilken dag som helst egentligen:)
    Låter ju inte helt fel med en härlig semestertur till Turkiet, ett av våra favoritländer faktiskt. Har vänner som varit där en vecka nu och de hade strålande fint väder.
    Hoppas ni får det riktigt bra och kan koppla av och njuta riktigt mycket,
    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *