Smördegsinbakad lax med gorgonzola.

Det går inte av för hackar ska ni veta, gott gotti gott gott! Trots att det blir ganska mäktigt med den smördegsinbakta laxen så gick den åt till sista smulan. Såsen passade perfekt till även om den yngsta familjemedlemmen som vanligt åt sin lax med terriyaki sås. Tror mina barn är lätt beroende av terriyakisås och parmesanost, men det kunde varit värre ;). Idag ska vi gå ut och äta för att fira sommarlovet. Avslutningen är visserligen inte förren imorgon men då ska sonen hoppa på tågen till en kamrat direkt efter skolan. Tycker ni inte att det varit väldigt lite sötsaker här det sista. Knappt en enda liten Kaksmula, men det ska det bli ändring på. Behöver fylla på lite i förråden inför sommarlovet med fikande barn och picknick korgar och så får man väl fira sommarlovet med något smaksigt också.

Smördegsinbakad lax med gorgonzola

4 port.
4 portionsbitar skin och benfri laxfilé
En bit gorgonzola
Salt peppar
Ett ark färdig smördeg
Uppvispat ägg att pensla med
Kavla ut smördegsarket lite. Skär upp det i 4 bitar. Salta och peppra på laxen och gör ett snitt nästan helt igenom som du fyller med gorgonzola. Lägg laxbiten mitt på smördegen och slå in den till ett litet paket. Pensla med uppvispat ägg. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Sås
2 dl fiskfond (utblandad om du använder fond på flaska)
1 knapp dl vitt vin
2 rågade matskedar cream fraishe
1 msk philadelphia ost
En liten bit gorgonzola
1 tsk dijonsenap
Lite finhackad färsk eller torkad dragon
Salt och peppar

Koka ihop fond och vitt vin litegrann. Rör ned övriga ingredienser och låt osten smälta. Om du behöver så reder du såsen med lite idealmjöl.
Servera gärna med kokt färskpotatis, lättkokta rädisor och sockerärtor

 

Just nu bjuder jag alla andra bloggare på lite bloggrabatt på Kaksmulan webshop. Ni behöver bara ange koden: bloggar i kassan så får ni 15% rabatt. Gäller fram till och med den 24 juni.

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Smördegsinbakad lax med gorgonzola.

  1. Alltås, bjuder du på sådana här godsaker så gör det ingenting att det inte blir några kaksmulor! Vi som älskar fisk måste ju prova receptet, tackar.

  2. Jag får sånna barndomsminnen när jag ser smördeg. Inbakad oxfilé var en av mammas paradrätter när vi hade gäster. Gott med inbakat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *