Torskpaket

Torskpaket

Igår åt vi dessa goda foliepaket med torskfiléer och en del andra godsaker. Var och en fick göra sitt eget lilla paket med de tillbehör man gillade bäst. I mitt paket hamnade föga förvånande lite av allting. Lika roligt för stora som små att först få packa in i sitt lilla paket och sedan få en alldeles egen liten paketöppning på tallriken. Nästan lite julafton över det ;). Dofterna när man öppnar sina små paket är helt ljuvlig. Som tillbehör åt vi vansinnigt god helt nyupptagen potatis som vi varit och köpt hos bonden här i byn. Jag säger bara färskpotatis,eller nypotatis vad man nu vill kalla det, sååå gott!! En liten god sås av creame fraishe smaksatt med pepparrot efter smak och lite salt och peppar och det var många mmmm; anden runt bordet.

Torsk i foliepaket

Riv av ugnsfolie i lagom stora bitar ca 20*20cm. Smörj dem lite lätt med smör. Salta och peppra på torskfiléerna och lägg dem tillsammans med några, eller alla av följande tillbehör i paketet; sockerärtor, rädisor i skivor, hackad sommarlök, klyftade minitomater, några dillkvistar och en bit smulad fetaost. Slå in paketet ordentligt så det håller tätt. Ställ in i 175 graders ugn i ca 20 minuter. Servera med färsk potatis och pepparots cream fraishe.

Idag har jag varit på Tivoli med dottern och hennes kusin. En helt perfekt dag med ok väder och inte så mycket folk, men jag ska erkänna att nu sitter jag här framför TVn och känner mig tveksam till om jag orkar resa mig ur soffan mera ikväll ;). Imorgon ska jag bjuda på lite ”söta” midsommartips och dessutom försöka baka något gott till vårt eget firande.  

 

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Torskpaket

  1. Gott och enkelt! Det gillar jag! Fick något liknande hos en kompis för ett tag sedan men mozzarella, tomat och basilika. Mycket saftigt och gott! Ska testa själv någon dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *