Marinerade karrékotletter med asiatisk touch och pizzor på Friden.


I helgen var vi iväg på en liten resa till Blekinge med några goda vänner. Det blev en dag i Karlskrona med besök på Marinmuseet, hälsa på Rosenbom mm. Natten tillbringades på hotell Conrad. Ett hotell vi bokat utan att veta så mycket om det men vi hade turen att få deras familjelägenhet som visade sig vara ett helt hus och ett mycket mysigt sådant. Kan rekommenderas om man har vägarna förbi Karlskrona och är flera.

Tyvärr blev vi inte alls lika positivt överaskade av Ronneby Brunn där vi tillbringade natt nummer två. Riktigt slitet och nedgånget ställe och rejält underbemannat för att vara en fullbelagd sommarhelg. Vi åt i alla fall en riktigt god grekisk middag på restaurang La Casa i Ronneby, tyvärr satt vi ute i ”mörkret” och åt så bilderna gick inte att använda. Däremot kan jag locka er med härliga pizzabilder från det underbara stället Friden utanför Kivik. Det var Helena-Bara en kaka till som tipsat på sin blogg och det var verkligen ett mysigt och annorlunda ställe, och pizzorna var så goda! Ett besök på Kiviks musteri hann vi också med på hemvägen, trevligt och värt ett besök. Lite bilder hittar ni i slutet av detta inlägg.

Igår passade vi på att grilla lite (det var ju uppehåll ett par timmar ;)). Vi var lite sugna på något annat än den vanliga grillbiten med potatis så det blev en bit marinerad karré med asiatiska smaker och goda nudlar till. Passade dessutom på att testa den nya mangosalsan vi köpt på Kiviks musteri, passade bra till köttet.

Marinerad karré’

4 pers.
4 benfria karrékotletter
4 msk soya
4 msk honung
3 msk sweet chili
1 rejäl bit riven ingefära
2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
Blanda ihop marinaden. Lägg kotletterna i en plastpåse och häll på hälften  av marinaden. Låt stå i kylskåp i ett par timmar eller längre.  Grilla kotletterna några minuter på varje sida (beroende på tjocklek).
Koka nudlar enligt förpackningen och stek samtidigt upp lite blandade grönsaker tex. strimlade morötter, salladslök eller röd lök, sockerärtor eller vad du har hemma och tycker om. När de fått lite färg häller du på resten av marinaden och låter grönsakerna mjukna några minuter. Blanda ihop nudlar och grönsaker och servera gärna med hackad färsk koriander och lite extra sweet chili på sidan av.  


Underbara Friden vid ”vägs ände”

 

Deras goda pizzor med namn som Eriksson, Mohlin m fl.

 


Lite goda inköp från Kiviks musteri

Imorgon ska ni få lite tips på vad man kan hitta på att göra om man som vi har mynta och citronmeliss som håller på att ta över hela trädgården.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Marinerade karrékotletter med asiatisk touch och pizzor på Friden.

  1. Friden har vi på vår ”to-go-to”-lista, har läst om deras pizzor lite överallt och alltid låter det lika gott. Får väl ta och låna bil nån helg och ge oss ut på vift, bäst nu när det börjar sina lite i turistmängderna:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *