Plommonsylt/marmelad

 

Igår kväll kom min jättegulliga granne in och undrade om jag ville ha lite frukt från hennes trädgård, tack L. Vårt hus är ju nytt och så mycket till trädgård att skryta med har jag ju inte om man bortser från mina grymma pallkragar ;). Plommon, äpplen och päron fick jag och en liten hint om att det skulle bli roligt att se vad jag hittar på med dem. Äpple och päron ska nog få bli morgondagens dessert men plommonen har minsann redan åkt i grytan. De blev till en jättegod sylt/marmelad som smakade smaskens till lite kex eller skorpor och en kopp te. Jag ska nog ta och baka någon liten kaka som ska få ”pimpas” av denna goda sylt också, men det får bli en annan dag.
Även om vi fortfarande har det väldigt varmt och skönt här i Skåne så börjar det kännas att det drar sig mot höst och faktiskt är det lite mysigt. Älskar att sitta och mysa i höstmörkret med levande ljus och en kopp te med något gottigt till, då passar ju denna perfekt. Men ännu en stund njuter vi av sommarvärmen.

Plommonmarmelad

2 små burkar¨
200 g urkärnade plommon
saften från 1/2 citron
1 tsk mald kardemumma
100 g syltsocker

Koka upp plommon, citronsaft och kardemumma. Låt puttra några minuter på svag värme tills plommonen mjuknat. Tillsätt syltsocker och låt det koka ytterligare ca 3 minuter. Häll upp på väl rengjorda varma glasburkar. Låt svalna och förvara svalt.

Du vet väl att Kaksmulan finns på Facebook, gilla gärna så får du länkar till alla uppdateringar och lite annat direkt.
Kaksmulan.se

Promote Your Page Too

 

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Plommonsylt/marmelad

  1. Plommonmarmelad är så gott ihop med dessertostar. Eller gör en dessert med filodegsknyten med plommonmarmelad och äpplen eller persikobitar, kanske?

  2. Pingback: Får man bjuda på en söt liten småkaka till kaffet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *