Ljuvligt goda päronmuffins

Päronmuffins

Hoppas ni har haft en riktigt härlig helg. Vi hade gäster här och tog en tur över till Köpenhamn på lördagen. Denna gång skippade vi smörrebröden och satsade på italienskt istället, närmare bestämt restaurang FIAT på Kungens nytorg. Så mycket goda rätter på menyn att det enda problemet var att det var så svårt att välja. Mitt val föll till slut på en carpaccio till förätt följt av hummerravioli med salvia och laxrom till varmrätt och en smakbit av sonens panacotta till dessert. Riktigt gott var det och trevlig miljö och personal så det är en restaurang jag gärna kommer tillbaka till och kan rekommendera. Något annat jag verkligen kan rekommendera är de underbara päronmuffins jag bakade idag. Receptet hittade jag i senaste numret av tidningen Hembakat med några små justeringar av mig. De blev verkligen saftiga och jättegoda. 

Päronmuffins med kardemumma

2 ägg
2 dl socker
50g smält smör
1 dl yoghurt eller gräddfil
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma

2 päron
1 tsk kardemumma
1/2 msk råsocker

2 msk hackad mandel¨
ca 1/2 msk råsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smält smör och yoghurt, vänd ned mjölet blandat med bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Skala och tärna päronen och blanda i en skål med råsocker och kardemumma. Fyll muffinsformarna till hälften med smet, lägg en sked fyllning i varje och fyll på med resterande smet. Toppa med hackad mandel och strö på lite råsocker. Grädda i 225 grader i ca. 15 minuter.

Min söta lilla hjälpreda Hanna i förklädet Rock n roll från Kaksmulan webshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Ljuvligt goda päronmuffins

 1. Hej!

  Det låter spännande! Jag ska sälja muffins till välgörenhet och tänkte prova på att baka just dessa päronmuffins. Jag har bara några frågor:
  Hur många muffins blir det?
  Är de helt glutenfria om man byter ut mjölet mot glutenfritt mjöl?
  Vad är råsocker för något?

  Tack för svar! 🙂

  //Bella

 2. Hej Bella, De är verkligen jättegoda så jag kan rekommendera dem. Det blir cirka 12 st muffins. Byter man ut mjölet mot glutenfritt så blir de glutenfria 😉
  Råsocker är lite mörkare och ”grövre” än vanligt socker. Du kan använda vanligt socker eller tex muscavado socker men då kanske jag skulle ta pärlsocker till att strö ovanpå istället. Lycka till!!

 3. Hej igen,
  Tack så mycket! Jag tror de kommer bli supergoda jag 🙂
  12 stycken blir perfekt, och jag tror jag använder vanligt socker i fyllningen men pärlsocker att strö ovanpå, som du skrev. Tack igen!

  //Bella

 4. Hej.

  Gjorde dessa muffins i helgen, men hoppade över ”strösslet”, och de blev mycket uppskattade. Fantastiskt goda, rekommenderas verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *