Chokladprovning och tävling!

 

Visst blir man lite extra chokladsugen när hösten smyger sig på. Här vaknade jag i morse till världens åskväder och regnet fullkomligt vräkte ned. Även om gårdagen var betydligt finare så märker man ändå att hösten är på intågande, det börjar bli mörkt tidigare på kvällarna, en del träd har redan börjat gulna och de flesta blommorna i trädgården har gett upp. Men även om jag älskar sommaren så gillar jag faktiskt hösten också. Det är skönt att krypa upp i soffhörnet på kvällen med lite tända ljus en kopp te och kanske något gott att smaska på. Härom dagen fick jag ett par härliga nyheter från Marabou premium att smaka på, Tack! Det var Almond och Biscotti. Den ena mörk choklad med hela rostade mandlar, och den andra mörk choklad fylld med bitar av biscotti. Så här beskriver Marabou sina nyhter:

Marabou Premium Almond har en krämig och mjuk chokladsmak med en liten bitter finish. Hela mandlar bryter av den söta chokladen med en nötig och lätt rostad karaktär. Passar utmärkt till ett glas mjölk eller ruta för ruta framför brasan en ruggig höstkväll.

Marabou Premium Biscotti flirtar med den italienska kulturen och karaktären domineras av bitar av biscotti som ger ett fruktigt avslut med tydlig mandelkaraktär. Varför inte låta den avnjutas med en liten espresso eller till en kopp smakrikt Earl Grey?

Vad tyckte då jag om dem. Ja Biscotti tycker jag smakar som en extra smakrik marsipan choklad med en tydlig bittermandelsmak. Helt perfekt att avnjuta i små bitar till en kopp kaffe istället för dessert. Även barnen tyckte faktiskt om den trots den mörka chokladen. Jag kommer definitivt att köpa hem ett par kakor att ha som ”det lilla söta” till kaffet på maten.    Almond, var en mera ”lättäten” variant där jag kan tänka mig att smyga åt mig en liten bit då och då bara för att… God med de ristade mandlarna och lagom söt. Båda sorterna fick klart godkänt och kommer att köpas i fortsättningen.

Vill ni också provsmaka på dessa goda chokladbitar så har ni chansen nu. Jag lottar ut tre paket med en kaka av varje sort. Det enda ni behöver göra är att skriv en kommentar till detta inlägg och berätta när ni tycker choklad smakar som bäst och vilken choklad ni då föredrar. Vill ni sedan gilla Kaksmulan.se och Marabou premium på facebook så ser jag det som en bonus men iget krav. Senast söndag den 2 september vill jag ha er kommentar.

 Beskrivning: 368420 - Premium Almond - lo res.jpgBeskrivning: 369094 - Premium Biscotti - lo res.jpg

Print Friendly, PDF & Email

6 svar på ”Chokladprovning och tävling!

 1. Den här var lätt! Det som smakar bäst en en Marabou premium mint och detta till en kopp te framför Morden i Midsomer, mitt i sommaren. Barnen sover och jag har en egenstund i soffan. Den bästa stunden enligt mig!

  Kram Malin

  Men de här nya verkar klart spännande!

 2. Choklad med nötter är aldrig fel. Helst när man vill koppla av i soffan framför TV:n.

 3. Oj vad jag hoppas att jag vinner det här!
  När smakar choklad inte bra? Jag fullkomligt älskar choklad, och förutom att äta den som den är älskar jag att ha choklad (mörk, minst 70%) i min chiligryta son jag gör!

 4. Choklad är bra tröstsnask, bra peppsnask och bra pluggsnask. Eller alla de känslorna samtidigt när jag vet att jag måste plugga till tentan nästkommande dag men helst bara drar täcket över mig då unnar jag i mig mintchoklad, ooooh min stora favorit! Men vill gärna smaka dessa två sorter, gillar biscotti som kaka jättemycket.

 5. Marabou premium: Dark chocolate och lemon mousse. Oslagbar lyx en fredag kväll delad tillsammans med den man älskar mest! Både jag & min make ÄLSKAR den!!

 6. Marabou Premium Cocoa Sea Salt pecan går inte att sluta äta av, på bussresan, bilresan, fredagsmyset, eftermiddagsfikan, ja alla tillfällen passar den.. Älskar mörk choklad, tror att det är lite nyttigare då 🙂 Hoppas på att få smaka Marabous goda nyheter, det skulle göra att hösten blir lite ljusare och härligare!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *