Får man bjuda på en söt liten småkaka till kaffet?

Jo, när jag bakade mina äpplerutor härom dagen så passade jag även på att baka lite enkla småkakor. Det är ju alltid gott med en liten kaka till kaffet (inte så bra alls egentligen men om de är riktigt små och man bara tar en så är det väl ok?). Gjorde en vanlig enkel mördeg och fyllde hälften med min hemkokta plommonsylt och hälften med nutella. Enkelt och gott och nu såg jag att just enkelt är temat på Månadens Sötsak på fina bloggen Söta Saker. Så dessa kakor får bli mitt bidrag. Jag har varit för sent ute de senaste månaderna eller totalt glömt av utmaningen men nu minsann tror jag att jag blir först ut.
Nu önskar jag er alla en riktigt fin helg, hoppas vi får lite vackert sensommarväder.

Sylt och nutellakakor

 ca. 40 kakor
200g smör
3/4 dl socker
4 dl mjöl
1 äggula
Ca 1/2 dl vardera av sylt (tex plommonsylt) och nutella.
Blanda ihop mjöl och socker och lägg i kallt smör i bitar tills det blir finfördelat. Tillsätt äggulan och blanda snabbt ihop till en deg. Känns den lös så lägg den att vila i kylskåpet en stund. Rulla små bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Gör en fördjupning med ett finger eller tex baksidan på en liten mortel. Klicka i sylt eller nutella. Toppa ev. nutellafyllningen med en hasselnöt. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.

manadens sotsaker Månadens sötsak

Print Friendly, PDF & Email

9 svar på ”Får man bjuda på en söt liten småkaka till kaffet?

  1. En småkaka tackar jag aldrig nej till, i synnerhet när den innehåller Nutella.

    Till kvälsteet i kväll tog jag minsann från chokladen jag vann hos dig. Tack tack! Smakade bra, inga ben i den, som min pappa så lustigt brukar säga ;o)

    Kram Malin

  2. Pingback: Lätt som en plätt | Söta saker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *