Lövbiff i senaps och dragonsås med risoni och grönsaker.

 
Huh en så hemsk bild, men jag kan lova att det smakar bättre än det ser ut! lSenaps och dragonsås är nog en av min mans absoluta favoritsåser. Ganska konstigt att han numera älskar senap i alla de former när han över huvud taget inte åt det när vi träffades. Svamp stod inte heller på hans favoritlista men nu äter han all slags svamp med stor aptit. Jag måsta ha haft lite bra inverkan på honom i alla fall ;). Oftast gör jag denna sås till fläskfilé men denna gång hade jag lövbiff hemma och det passade minst lika bra, snabbt går det dessutom. Eftersom sonen inte är jätteförtjust i ris har risoni blivit en ny favorit. Smakar som pasta och känns som ris och passar bra till det mesta. Lite grönsaker blev det också i form av smörstekta morots och zuchini remsor. Desserten gick minsann inte av för hackor den heller men den ska ni få se en annan dag.  

Lövbiff i senaps och dragonsås.

4 port.
400 g lövbiff
1 msk smör
1/2 charlottenlök
1 vitlöks klyfta
1 msk kalvfond
1 dl vatten
1/2 dl vitt vin
1 kvist dragon och persilja
2 tsk dijonsenap
2 tsk flytande honung
1 tsk soya
1 msk cream fraishe
1 msk philadelphia ost
1 1/2 dl grädde
salt peppar och dragon (färsk eller torkad)
maizena redning

Smält smöret och låt lök och vitlök få mjukna lite i smöret. Häll på fond, vatten och vin och lägg i dragon och persiljekvistar. Koka ned till hälften på svag värme. Rör ned övriga ingredienser och låt koka ihop lite, smaka av med salt och svart peppar och red av med lite maizena redning om det behövs.
Stek upp den strimlade lövbiffen lite i taget och lägg över i en form. Häll över såsen och servera med risoni och gärna lite smörstekta strimlade morötter och zuchini.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Lövbiff i senaps och dragonsås med risoni och grönsaker.

  1. Du har verkligen lyckats rätta till maken, fast det är ju inte konstigt med allt gott du fixar till honom:) Laddar du upp i frysen nu så de klarar sej hemma?

    Vi ses snart,
    kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *