Pannacotta med myntahallon

Ni fick ju aldrig receptet på den goda pannacottan vi hade till dessert i fredags. Jag har aldrig testat att göra pannacotta med yoghurt tidigare men var lite sugen på att prova då det ju blir lite fräschare och lättare än med enbart grädde. Det blev jättegott men jag ska ärligt säga att det inte smakade så annorlunda däremot kändes den lite lättare. Myntahallonen som jag toppade med var verkligen en riktig höjdare en syrlig och fräsch smakbrytning. Det hittade jag inspiration till hos Made by Mary. Idag bakas här tårta, det är nämligen min födelsedag idag, även om det inte är så mycket att fira längre så får man ju passa på att baka tårta. Jag blev uppvaktad redan i morse med sång och presenter och ikväll har barnen lovat att stå för middagen med lite hjälp från min man. Själv ska jag sitta i fåtöljen med ett glas vin och titta på 😉 Har ni tur kanske de delar med sig av sin middag här på bloggen men om inte annat så lovar jag att ni ska få recept på min tårta.  

Pannacotta med yoghurt och hallonmynta topping

1 1/2 dl grädde
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 blad gelantin
3 dl  grekisk eller turkisk yoghurt

Topping
ca 200g färska eller frysta hallon
2 tsk mynta socker eller socker och hackad mynta
Lite färsk mynta

Koka upp grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. Ta av från värmen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och låt stå några minuter. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden, blanda ner yoghurten. Häll upp smeten i glas och ställ i kylskåp minst 3 tim eller tills den stelnat. Blanda ihop hallonen med myntasockret och ställ även detta kallt tills pannacottan är klar att servera. Rör ned lite färsk hackad mynta i hallonen och toppa pannacottan med lite hallon och garnera med en kvist färsk mynta.

Print Friendly, PDF & Email

7 svar på ”Pannacotta med myntahallon

  1. Yoghurtbaserad pannacotta är jättegod, gjorde i somras och jag blev såld på det. Myntahallon har jag aldrig testat men det låter hur gott som helst.

    Grattis ännu en gång fina du, varma kramar på din dag!

  2. Vi hurrar och grattar dej på dagen, hoppas den har varit riktigt bra!
    Spännande att få veta hur menyn för kvällen såg ut, inte dumt att bara få relaxa med lite vin i fåtöljen – det är du absolut värd.

    Kramar,
    Mårtenssons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *