Då var julfirandet avklarat.

Ja vi är väl kanske inte helt normala, för i lördags firade vi julafton här i ”lilla huset på åkern”. Eftersom vi inte kommer att vara hemma över den ”riktiga” julen så var det barnens önskemål att vi skulle fira lite jul i förväg. Att den 24 november nu inträffade på en lördag gjorde ju att det passade bra att slå till med julafton exakt en månad för tidigt.
Tyvärr har jag ju haft en rygg som bråkat med mig ett tag nu så det har blivit lite si och så med förberedelserna men trots att huset såg ut som ett totalt kaos i lördags förmiddag så lyckades vi få upp granen, och fram med lite julsaker och fick det riktigt härligt julmysigt.
Ett helt litet julbord blev det också. Men med bara två vuxna som åt av allt och ett sjukt barn som smakade på två prinskorvar, medan det andra satsade uteslutande på revben och köttbullar så kan jag säga att det blev mycket mat!! Blir rester många dagar framöver ;).
Detta var vad vi serverade på vårt julbord; Tre sorters sill, Brantevik, senapssill och curry äpplesill från Fiskexporten. Gravad lax med gravlaxsås och lite äggklyftor. Julskinka så klart med Nisses senap, leverpastej och rödbetssallad och så det varma då köttbullar, prinskorv, revben, rödkål, Janssons också förstås lite vörtbröd och julost.
Den planerade ”ris ala Maltan på nytt sätt” orkade vi helt enkelt inte efter det så den får vi göra en annan dag. Istället blev det lite knäck och skumtomtar till julklappsutdelningen. Tomten var väldigt snäll i år. Jag tror att han kanske tittat in på min blogg och tröttnat på mina ibland väldigt dåliga foton för han kom med en jättefin ny kamera till mig 😉 yes, nu ska här fotas! Vi tittade givetvis på Kalle Ankas jul också. Ja det var vår julafton det, nästa kommer förhoppningsvis firas i strålande solsken på beachen.
Något recept blev det inte idag men imorgon kan jag utlova några riktigt smaskiga små julcupcakes och även om vår julafton är över kan jag lova att det kommer att bli en hel del julgott här på bloggen framöver.
God fortsättning på er!

Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Då var julfirandet avklarat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *