En italiensk wallenbergare.

Firade ni Alla hjärtans dag på något sätt igår? Här fick de lite söt choklad och det blev lite plockmatsmys när alla kommit hem från sina aktiviteter. Skumpan sparade vi till en annan dag för jag kände mig så där lagom pigg med dunkande huvudvärk så alvedon brus blev den mindre romantiska drycken för min del. Förhoppningsvis har jag piggnat till lite till ikväll då mannen har bokat bord för oss på någon restaurang i stan. För er som inte ska ut på restaurang ikväll kanske man får bjuda på ett litet recept på Italienska Wallenbergare så här på fredagen? De kom till en dag i veckan då jag hade tänkt göra vanliga Wallenbergare men upptäckte att jag hade ett paket med minimozzarella som gick ut och ett tråg med miniplommontomater som sjöng på sista versen. Det gjorde att det helt enkelt blev en liten italiensk variant. Kanske inte så mycket likhet med våra svenska Wallenbergare men en kanonvariant om jag får säga det själv, och familjen stämmer gärna in på det. Passar perfekt till en god fredagsmiddag. Trevlig helg på er!!

Italienska Wallenbergare

4 port
ca 750g kalvfärs eller bland- eller lamm- eller vad du nu köpte i butiken 😉
1 ägg
2 msk grädde
1-2 vitlöksklyftor
1/4 kruka basilika
salt peppar
ca 10-15 miniplommontomater eller 1 burk plommon eller cocktailtomater
1 charlottenlök
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
1/2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 nypa socker
salt och peppar
1/4 kruka basilika
1 pkt minimozzarella bollar
4 minitomater

Blanda ihop ingredienserna till färsen och forma mindre biffar. Stek dem i smör tills de fått lite färg och lägg sedan över dem i en ugnsfast form. Skär tomaterna i tärningar (eller öppna burken med tomater ;)). Finhacka charlottenlöken och låt den mjukna i en klick smör i en gryta, riv eller pressa i vitlöken, tillsätt tomater, tomatpure, kalvfond och vatten. Krydda med salt peppar och en nypa socker och låt tomatröran koka ihop lite grann, tillsätt rejält med finskuren basilika. Häll tomatsåsen runt biffarna i formen och lägg ned lite halverade minimozzarella bollar i formen och några tomatskivor på biffarna, gratinera i 225g i ca 10-15 minuter.
Servera gärna med klyftpotatis eller pasta och en god sallad.

Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”En italiensk wallenbergare.

  1. Tycker det låter som en väldigt smarrig variant, mozzarella och goa tomater går alltid hem för vår del!
    Hoppas att huvudvärken lagt sej tills ert restaurangbesök, vi har lagt till Lemongrass på vår Malmölista tidigare när du tipsat oss om den, måste ta tag i detta snart känner vi…

    Ha det gött och hälsa!
    kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *