Igår var det som sagt Fars dag här i Canada och vi firade ”Dad” med moccachoklad cupcakes. Till och med Oscar som inte alls gillar kaffesmak blev helsåld på frostingen. Fast det var väldigt varmt igår så frostingen smälte lite i solskenet. Härligt att sommaren verkar ha kommit på riktigt nu ( i alla fall här). Underbart varmt och skönt till sena kvällen men tyvärr har även myggen upptäckt det så jag sitter här och försöker låta bli att klia på myggbetten 😉 . Idag fick Oscar sitt efterlängtade orangea bälte i kobudo (vapen karate), en stolt kille. Det blev en del muffins över från igår så det tror jag ska få bli ett litet projekt för morgondagen, men recept på cupcakesen kommer här.
Moccachoklad cupcakes
50 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl starkt kaffe
Vispa smör och socker vitt och poröst, tillsätt äggen ett i taget. Blanda ned de torra ingredienserna och kaffet. Fyll minicupcake formar (eller vanliga) till drygt hälften. Grädda i 175 grader i ca 10 min för miniformar. (Blir ca 24st minimuffins eller 12 normalstora)
Frosting; 125 g smör
125 g mascarpone
3 dl florsocker
1/2 msk kakao
1 1/2 msk stakt kallt kaffe
Vispa ihop mascarpone, florsocker, kakao och kaffe och tillsätt smöret lite åt gången. Låt stå kallt någon timma innan du spritsar det på de kalla muffinsen.
Åh tack ska du ha!
Moccakräm är ju jättesmarrigt på cupcakes.
Ha det så bra!
Mvh Linda Runn
Sv: Hoppas du har tur på din silljakt, vi håller tummarna!
Så fin tårta du har gjort i förra inlägget, du är så duktig! Och den där japanska restaurangen hade man ju inte tackat nej till ett besök på…
Hjälp vad gott det låter!!
Du är väl för go´ med dina kommentarer!!!
Nej skomakare är inget jag tänker utbilda mig till 🙂 får hålla mig till ätbara varianter!
Mvh Linda
Linda, Men de är ju så proffsiga, man kan väl inte äta upp dem i alla fall. Det är de för söta för 😉
Hanna, ja det var det!! Både cupcakes och den all japansk mat.