Påskfest och födelsedag

Påskbakelser

Jag som hade tänkt att jag skulle försöka uppdatera min blogg så gott som varje dag… ja så har det ju inte riktigt blivit hit tills men bättring utlovas. I fredags hade vi påskfest på Svenska skolan. Vi pratade om Svenska påsktraditioner, gjorde lite påskpyssel och letade ägg. Många söta påskkärringar och gubbar var det. Till fikat hade jag bakat gammaldags hederliga påskbakelser. Enkla att göra och smarrigt goda.

Rulltårta
3 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Fyllning; ca 1 dl hallonsylt, jordgubbsylt eller äpplemos
Vispa ägg och socker pösigt, rör ned övriga ingredienser.
Bred ut på bakpappersklädd långpanna. Grädda i 250 grader i ca 5 minuter. (Passa noga så den inte får för mycket färg)
Låt svalna något. Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper
Bred över sylt eller mos. Rulla ihop från långsidan.

Skär tårtan i ca 2cm tjocka skivor och spritsa på lite vispad grädde och toppa med en aprikos- eller persikohalva. Mycket enklare kan det inte bli…

Oscars tårta

Idag har vi haft kalas för min kära stora lille kille. Det spelades en hel del Rockband i vår källare (det piper fortfarande lite i öronen 🙂 och då jag råkade ha en gitarr form i min samling fick det bli en gitarrtårta. Givetvis i form av en cool elgitarr, ingen akustisk variant här inte. Resultatet blev tydligen bra för det blev inte många smulor kvar..

Imorgon ska jag äntligen börja träna igen, allt bakande sätter sina spår, idag kommenterade till och med min kära man att jag faktiskt hade fått handtag…. 🙁 så pilates och power walk fr o m imorgon!! Natti natti

Print Friendly, PDF & Email

5 svar på ”Påskfest och födelsedag

  1. Tack snälla Hanna, inte är den ens i närheten av dina mästerverk men det är ju så himla roligt. Din blogg är verkligen jättefin och inspirerande!!

  2. Ang. Påskbakelserna: Åh, jag blev lite sentimental när jag såg dem! Måste vara något Grundsundskt för dessa gjorde alltid min mor till påsk. Och efter att ha gjort dem och tagit med till jobbet en påskvecka så blev det till en tradition som alla förväntade sig. Nu är det dock några år sedan sist.. Tack för inspirationen Gun, jag ska börja göra dem igen!
    Gillar Kaksmulan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *