Stekos och brandlarm..

I lördags hade vi en liten matlagnings incident här hemma. Vi grillade lite köttbitar i grillpannan på hög värme och jag hann inte mer än säga att det osade väldigt mycket innan brandlarmet gick. Nu är det ju inte bara till att stänga av det här inte…. nej det är kopplat till en ledningscentral som ringer upp en och om det behövs skickar ut brandkåren. Så med larmet tjutande både inne och ute, lampor som blinkade och telefon som ringde ska man hitta sin kod, identifiera sig med en annan kod och avfärda brandkåren.. Detta samtidigt som köttbitarna ska räddas och alla dörrar slås upp på vid gavel…puh det var en svettig upplevelse men maten blev god. Steaks med ugnsrostade ört och vitlöks kryddade småpotatisar, getostkräm och en Ceasar sallad.

Imorgon ska jag på baby shower och få träffa en underbart söt liten Noëlle Marie. Har bakat mini cupcakes, småkakor och tårtbotten idag och de färdiga resultaten får ni se imorgon. Här kommer i alla fall receptet på cupcakes.

Mini cupcakes med choklad och hallon.
1 ägg
1 dl socker
1,5 dl mjöl
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
1/2 dl olja eller smält smör
18 hallon
Vispa ägg ooch socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned i smeten tillsammans med smör och mjölk. Fyll miniformar med smeten och tryck ned ett hallon i mitten på varje muffins. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
Smeten räcker till ca 18minicupcakes eller  8 normal stora muffins.
Jag gör samma frosting med vit choklad och cream cheese som till Oscars födelsedagscupcakes.
Print Friendly, PDF & Email

1 svar på ”Stekos och brandlarm..

  1. Maste bara saga att du ar helt otrolig. Sa fint du bakat till baby shower. Tyckte dom sma hand och fot kakorna var sa otroligt sota.
    Cant wait to see what you have made for tonight (egg) hint hint ;0)

    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *