Sol inne, regn ute.

Antar att jag saknade solen mer än jag trodde när vårt sommarväder övergick i regn och kyla. Undermedvetet fick jag väl ersätta det på något sätt.. igår med solgul apelsinlax och idag med solig apelsinsaft och ambrosiakaka. Apelsinerna är jättehärliga här just nu och man blir glad bara av att se dem. Smakar gott gör de också i alla de former.

Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig…det är (utan att skryta) sällan jag misslyckas helt när jag bakar men idag hände något skumt. Min Ambrosia kaka blev helkonstig!? Det verkade som om smeten skar sig på något sätt och kakan blev som en grovporig tvättsvamp… Nu gjorde det inget för smaken, det kan mina kära kakmonster till barn intyga, men på bild gör den sig inte. Nåväl, lovar att jag gör ett nytt försök så ni får vänta tills dess på receptet.

Apelsinsaft
1kg apelsiner
9dl socker
2 citroner
1 msk citronsyra
1/2 liter vatten
Tvätta apelsinerna noga i varmt vatten. Riv det yttersta lagret av skalet fint. Koka upp vattnet. Häll socker och apelsinskal i en bunke och rör tills sockret löst sig. Pressa apelsiner och citroner och tillsätt tillsammans med citronsyra. Sila genom silduk och häll upp på väl rengjorda flaskor.
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *