Apelsinlax och Blåbärs/vitchoklad muffins.

Apelsinlax

Dagens middag blev lax. Helt klart den dominerande fisksorten i detta hushållet. Gillas av både de stora och de lite mindre… Det bästa är att man ju kan variera den i det oändliga. Barnen älskar terriyaki lax,  jag bara penslar laxfileerna med terriyaki marinad och in i ugnen. Serveras med ris, grönsaker och lite extra sås. Idag kände jag dock för något nytt till oss vuxna i alla fall så det fick bli en variant på ett gammalt favoritrecept. Lax i apelsinsås, se recept nedan. Blev väldigt gott!! Barnen hade kamrater hemma efter skolan och de brukar ju alltid vara fikasugna 🙂 så det blev en laddning Blåbärs och vitchokladmuffins, en ny kombination som blev riktigt smarrig. Ska piffa till dem med lite creamcheesefrosting imorgon och skicka med P dem till jobbet. Tror att även hans kollegor kan vara lite fikasugna. Bild och recept kommer imorgon.

Apelsinlax

4 laxfiléer

4 vårlökar/sticklökar eller en bit purjolök

Rivet skal och saft från en apelsin

1 bit riven ingefära (ca 4cm)

1/2 fiskbuljontärning upplöst i lite vatten fiskfond (fast det finns tyvärr inte här)

2 1/2 dl grädde

En nypa saffran

Salt, peppar

Finhackad färsk timjan

Salta och peppra laxfiléerna och lägg i en ungsfast form. Skär löken i fina skivor och strö över och runt fisken.

Blanda ihop ingredienserna till såsen, krydda. Häll den över fisken och sätt in i ugnen på 225 grader i ca. 15 min.

Servera med ris och någon varm grönsak, gärna broccoli.


Print Friendly, PDF & Email

2 svar på ”Apelsinlax och Blåbärs/vitchoklad muffins.

  1. Pingback: Tillfälligt avbrott…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *