Choklad & jordgubbsbakelser.

Choklad & jordgubbsbakelser

Ibland blir det inte som man tänkt sig… i lördags skulle vi bort på middag till ett par goda vänner. Jag hade lovat att ta med mig något till dessert. Hade tänkt göra Budapest tårta men efter att letat efter hasselnötter i tre butiker gav jag upp (har hittat det nu så det får bli nästa tårtprojekt). Istället blev det dessa choklad och jordgubbsbakelser. De blev så fina med lite överbliven marsipan och sugarpaste blommor på…men!! Så skulle jag då ta ut mina fina bakelser ur kylen och brickan slinter och alla bakelserna krockar, varpå grädden lossar och kladdar…. Inte nog med det… i lördags var här otroligt varmt och fuktigt, riktig åskluft så på vägen till våra vänner hann marsipanen bli riktigt svettig ;( Usch vad besviken jag blev… men de smakade i alla fall ljuvligt gott och somrigt! Så jag kommer definitivt att göra om dessa, men nästa gång ska jag servera dem här hemma istället 😉

Choklad och jordgubbsbakelse

3 ägg

1 ½ dl socker

¾ dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

Fyllning: 2 ½ dl vispgrädde, 2 msk vaniljkrämspulver, 1 msk florsocker, fint tärnade jordgubbar.

Garnering; 3-5dl grädde, marsipan

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, bakpulver och kakao och sikta ned i äggen. Rör till en slät smet. Bred ut på ett smort bakpapper i en långpanna ca 30*40cm.             Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna under en futig bakduk. Vispa grädden och blanda med marsanpulver och florsocker. Bred ut över den kalla kakan och strö över jordgubbarna (eller andra bär). Rulla ihop och skär rulltårtan i tjocka bitar. Ta ut rundlar av marsipan som passar till rulltårtsbitarna. Lägg på marsipanlocken och spritsa vispad grädde runt kanten. Dekorera.

Print Friendly, PDF & Email

4 svar på ”Choklad & jordgubbsbakelser.

  1. Det här var ju en fiffig lösning om man inte har så mycket tid på sig och samtidigt vill bjuda på en god bakelse. Det gäller ju bara att man har marsipan hemma. Dom ser riktigt smaskiga ut.
    Hälsningar från Pia och ett regnigt Västervik.

  2. Tja så fina var de ju inte…svettiga och ”krockade” men de smakade gott och är säkert väldigt goda även utan marsipan. Går ju fint att dekorera med bara grädde och jordgubbar istället.
    Varma hälsningar från ett somrigt Oakville

  3. Vilken otur med både krock och fuktig luft.. Men hur som helst är de supersöta – som små gulliga minitårtor!! Gott låter det också =)

  4. Tack snälla! De var jättegoda trots allt, men man blir ju så besviken… Ha det jättebra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *